Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Chișinău

Chișinău

Orban: Acum 30 de ani, la podul de flori spre Republica Moldova, au fost peste un milion de români

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, la București, că acum exact 30 de ani, la data de 6 mai 1990, a avut loc "podul de flori", dintre România și Republica Moldova.

Mihai Diac 0 comentarii

"Acum 30 de ani, la 6 iunie 1990, a avut loc < podul de flori > spre Republica Moldova, la care au participat peste un milion de români", a declarat, miercuri, la București, premierul Ludovic Orban.

El a făcut această declarație cu prilejul plecării din București spre Republica Moldova a unui convoi format din 20 de autocamioane care sunt încărcate cu ajutoare sanitare donate de România. Convoiul ar urma să ajungă în Republica Moldova în cursul zilei de mâine, 7 mai.

Valoarea acestor ajutoare, totalizând 16,5 milioane de lei, a fost plătită din fondul de rezervă al Guvernului României. Premierul Orban a precizat că materialele donate de statul român sunt menite să ajute la campania pentru combaterea epidemiei de coronavirus în Basarabia.

Pe de altă parte, în trei orașe din Republica Moldova (Chișinău, Cahul și Bălți) au ajuns deja medici și asistenți medicali din România, care sunt, de asemenea, implicați în campania împotriva coronavirusului.

Comentarii

loading...