27.1 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăPoliticăOrban: Acum 30 de ani, la podul de flori spre Republica Moldova,...

Orban: Acum 30 de ani, la podul de flori spre Republica Moldova, au fost peste un milion de români

“Acum 30 de ani, la 6 iunie 1990, a avut loc < podul de flori > spre Republica Moldova, la care au participat peste un milion de români”, a declarat, miercuri, la București, premierul Ludovic Orban.

El a făcut această declarație cu prilejul plecării din București spre Republica Moldova a unui convoi format din 20 de autocamioane care sunt încărcate cu ajutoare sanitare donate de România. Convoiul ar urma să ajungă în Republica Moldova în cursul zilei de mâine, 7 mai.

Valoarea acestor ajutoare, totalizând 16,5 milioane de lei, a fost plătită din fondul de rezervă al Guvernului României. Premierul Orban a precizat că materialele donate de statul român sunt menite să ajute la campania pentru combaterea epidemiei de coronavirus în Basarabia.

Pe de altă parte, în trei orașe din Republica Moldova (Chișinău, Cahul și Bălți) au ajuns deja medici și asistenți medicali din România, care sunt, de asemenea, implicați în campania împotriva coronavirusului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 761. Conferința pentru Securitatea Mării Negre se desfășoară în Bulgaria

Cea de-a doua ediție a Conferinței pentru Securitatea Mării Negre (Black Sea Security Conference) se desfășoară la Sofia și este organizată, în colaborare, de...

Supradoza de siguranță

Încă dinainte de pandemie era cultivată până la obsesie tendința de-a născoci leacuri pentru tot felul de fleacuri. Nesiguranța ipohondrică e o bună metodă...

Arsenal a rămas fără muniție! „Tunarii” lui Arteta, învinși pe teren propriu de Aston Villa

Arsenal a pierdut meciul disputat pe teren propriu cu Aston Villa, scor 0-2, și a ratat șansa de a urca pe prima poziție în...
Ultima oră
Pe aceeași temă