Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Orban aproape că închide robinetul: ”Cheltuiți cât mai puțin!”

Orban aproape că închide robinetul: ”Cheltuiți cât mai puțin!”

Șeful Executivului le cere colegilor de cabinet chibzuință în cheluirea banilor și chiar cheltuielile prevăzute în buget să fie atent urmărite.

Rl online 0 comentarii

Premierul Ludovic Orban le-a cerut miniştrilor din Cabinetul său să fie ''extrem de circumspecţi'' în angajarea de cheltuieli pe final de an, adăugând că orice "cheltuială nenecesară, chiar dacă e prevăzută în buget, nu trebuie efectuată", pentru a încerca reducerea deficitului.

"Aş vrea să vă cer să fiţi extrem de circumspecţi în angajarea de cheltuieli pe final de an. Orice cheltuială nenecesară, chiar dacă ea este prevăzută în buget, nu trebuie efectuată, pentru că dorinţa mea este totuşi să încercăm să reducem la un procent cât mai mic deficitul bugetar. Ca atare, vă rog să evaluaţi cu maximă seriozitate toate cheltuielile pe care le angajaţi - sigur, Ministerul Finanţelor vă stă la dispoziţie - astfel încât să efectuăm doar acele cheltuieli necesare", a declarat Ludovic Orban, vineri, în deschiderea şedinţei de Guvern. 

Orban a cerut miniştrilor de Finanţe şi Dezvoltării şi Administraţiei să pregătească o situaţie cu necesităţile de plată pentru localităţile unde autorităţile nu mai au resurse financiare şi le-a solicitat să fie "exigenţi în analiza cererilor" pe care le vor primi.

"Solicit ministrului Finanţelor şi ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei să pregătească situaţia cu necesităţile de plată către autorităţile locale pentru a putea asigura cheltuielile de funcţionare pentru localităţile unde autorităţile nu mai au resursele financiare. Aici vreau în schimb să vă învederez să fiţi foarte exigenţi în analiza cererilor pe care le veţi primi", a declarat Ludovic Orban, vineri, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Premierul a punctat că "alocările din Fondul de rezervă al Guvernului aflat la dispoziţia premierului au o singură destinaţie: cheltuieli de funcţionare".

"Adică, repet, cheltuieli cu salariile, acolo unde nu există bani pentru plata salariilor, cheltuieli pentru plata indemnizaţiilor persoanelor cu dizabilităţi, pentru plata salariilor asistenţilor personali ai persoanelor cu dizabilităţi, cheltuieli, evident, de încălzire a şcolilor, de iluminat public, cheltuieli care sunt absolut necesare a fi efectuate. Şi vă cer exigenţă în evaluarea cererilor, pentru că am început să primesc şi eu cereri adresate mie direct, în care mi se cer nişte sume de bani pentru categorii de cheltuieli care nu au nicio legătură cu cheltuielile de funcţionare. Şi, de asemenea, să aveţi foarte mare grijă. Dacă ei au cheltuit banii pe care îi aveau prevăzuţi la categoriile astea de cheltuieli de funcţionare pe alte tipuri de cheltuieli, trebuie să analizăm foarte serios toate sumele de bani pe care le vom aloca", a declarat Orban.

Şeful Executivului le-a cerut, totodată, celor doi miniştri ca, în analiza pe care o vor face, să ia ca un criteriu de evaluare şi alocările anterioare care au fost făcute din Fondul de rezervă al Guvernului.

"Ştiţi foarte bine că în ultimele săptămâni ale guvernului Dăncilă au fost alocaţi bani cu nemiluita către diferite autorităţi locale, bani care nu au fost alocaţi pe principiile pe care vom aloca noi banii, şi anume asigurarea cheltuielilor de funcţionare vitale pentru comunităţile locale, iar dacă sunt localităţi care au primit bani, să nu mai vină să mai ceară bani, pentru că, dacă au efectuat o solicitare şi li s-au alocat resurse financiare anterior, resursele ar fi trebuit să fie suficiente, iar dacă ei au cheltuit banii pe alte lucruri decât pentru cheltuielile de funcţionare, este treaba lor, să îşi rezolve din bugetele locale", a mai spus Orban.

Comentarii

loading...