6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăOrban, Barna și Kelemen Hunor negociază viitoarea Coaliție. Orban ar putea fi...

Orban, Barna și Kelemen Hunor negociază viitoarea Coaliție. Orban ar putea fi din nou premier

Liderii PNL, USR și UDMR, Ludovic Orban, Dan Barna și Kelemen Hunor, au avut marți la amiază, la Vila Lac, o întâlnire pentru a negocia viitoarea Coaliție.

Orban ar putea fi din nou premier, au dezvăluit, în urma acestei întâlniri, surse din cadrul PNL, citate de postul Digi 24.

Se știe că, anterior, Dan Barna lansa oficial propunerea ca toți cei trei președinți de partide din viitoarea Coaliție (deci inclusiv Ludovic Orban) să primească funcții de vicepremier în viitorul Guvern. Propunerea lui Barna era menită să deblocheze negocierile dintre cele trei partide.

Dacă Orban va deveni din nou premier, această situație ar permite ca postul de președinte al Camerei Deputaților, pe care îl vizau atât Orban cât și Barna, să îi revină lui Dan Barna.

La finalul zilei de consultări de luni, 14 decembrie, președintele Iohannis anunța că nu poate fi încă desemnat un nou premier, dar sugera partidelor parlamentare să cadă de acord asupra unei propuneri comune.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă