20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăOrban, despre legea carantinării și izolării: „Nu există temei să fie atacată...

Orban, despre legea carantinării și izolării: „Nu există temei să fie atacată la CCR”

“Nu. Nu există, din punctul meu de vedere, astăzi, niciun temei (de fi atacată la CCR – n.r.). De altfel, nu ar fi existat niciun temei de contestare la Curte nici pe proiectul cum l-am gândit noi. Faptul că a fost dezbătut atât timp în Parlament, cred că au fost eliminate orice posibile chichiţe care ar fi putut fi speculate pentru a fi atacate la CCR. Important este să fie adoptată în cursul zilei de astăzi”, a declarat Orban, la Senat, unde a participat la şedinţa Comisiei juridice.

El a adăugat că, odată intrată în vigoare această lege, capacitatea Guvernului şi a autorităţilor sanitare va fi mai mare pentru a putea implementa regulile impuse de pandemia de COVID-19.

“Noi am avut o perioadă în care nu am putut dispune izolarea la domiciliu pentru persoanele care au intrat în contact cu persoanele infectate”, a explicat prim-ministrul.

Potrivit lui Orban, au existat persoane diagnosticate cu coronavirus şi care s-au externat din spital înainte de a se vindeca şi asupra cărora nu s-a putut dispune măsura de izolare. “Or, aceste situaţii evident au mărit riscul de răspândire a virusului. Odată cu intrarea în vigoare a legii, vom avea la dispoziţie instrumentele necesare pentru a lupta eficient împotriva răspândirii virusului”, a spus el.

În opinia sa, este important este ca, atunci când pacientul ia o decizie, să o ia după o evaluare din partea medicului specialist, cunoscând toate riscurile.

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă