3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăPoliticăOrban, despre ridicarea protestatarilor de la Topoloveni

Orban, despre ridicarea protestatarilor de la Topoloveni

“După declaraţiile lui Carmen Dan privitor la declanşarea de anchete împotriva protestatarilor de la Iaşi, de la Galaţi, declaraţii clare de intimidare a cetăţenilor români care nu sunt de acord cu PSD şi care îşi permit să iasă în stradă şi să îşi exprime paşnic nemulţumirea faţă de modul în care e guvernată România, Jandarmeria a recidivat probabil tot la comanda lui Carmen Dan, pur şi simplu ridicând şi băgând în dubă cetăţeni români din Topoloveni care au vrut să protesteze faţă de Liviu Dragnea, în prezenţa lui Liviu Dragnea în Topoloveni”, a spus Orban.

Liderul PNL consideră că acţiunea de la Topoloveni este de neacceptat, iar persoana care se află la “butoanele Ministerului de Interne” încearcă să tranforme Jandarmeria într-un “instrument de represiune” împotriva manifestanţilor paşnici.

“Este un comportament de neacceptat ca cetăţeni români care nu au făcut altceva decât să îşi exprime paşnic nemulţumirea şi protestul faţă de Liviu Dragnea şi faţă de modul în care Liviu Dragnea se comportă, fiind deţinătorul principal de putere la nivel guvernamental şi parlamentar, pur şi simplu oamenii fără să facă nimic, doar pentru că au ridicat nişte foi A4 sau nişte pancarte în care dădeau nişte mesaje, au fost săltaţi cu duba de pe spaţiul public şi duşi la Poliţie, de unde până la urmă e adevărat că au fost eliberaţi, dar practic acţiunea Jandarmeriei reflectă foarte clar că la butoanele Ministerului de interne se află o persoană care n-are nicio legătură cu democraţia, care n-are pic de respect faţă de drepturile şi libertăţile cetăţenilor, şi care încearcă să tranforme Jandarmeria într-o instituţie care în loc să păzească viaţa, siguranţa cetăţenilor, se transformă într-un instrument de represiune împotriva unor manifestanţi paşnici, încălcându-se drepturi şi libertăţi fundamentale”, a mai afirmat Orban.

Zece persoane care protestau vineri, la Topoloveni, împotriva PSD, în timpul unei vizite a liderului partidului, Liviu Dragnea, în oraş, au fost ridicate de către jandarmi şi duse la secţia de poliţie, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Argeş, Ionel Flavius Tănase.

“Zece persoane care afişau bannere au fost ridicate de către forţele de ordine şi conduse la secţia Poliţiei Topoloveni pe motiv că participau la o adunare publică nedeclarată, după care au refuzat să părăsească zona la solicitarea forţelor de ordine. Au fost conduse la secţia de poliţie pentru stabilirea identităţii şi luarea măsurilor legale”, a spus Ionel Flavius Tănase.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă