13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăOrban: Dragnea a prezentat o creştere economică fictivă

Orban: Dragnea a prezentat o creştere economică fictivă

“Dacă într-un an creşterea economică a fost 6,9% şi în celălalt an se va închide la 4,2%-4,3% cum să-ţi iasă 25% creşterea? (…) Alte date sunt certe. Leul s-a prăbuşit. (…) Pentru tot ce este contract în euro românii vor scoate mai mulţi bani din buzunar. (…) Este o creştere economică fictivă. Aceasta nu este o creştere economică ce se bazează pe motoarele adevărate de creştere – pe creşterea competitivităţii companiilor, pe investiţii, ei au omorât investiţiile complet. Nu ştiu ce cifre dă Dragnea acolo, dar Ministerul Finanţelor avea obligaţia să dea execuţia bugetară şi nu a dat-o încă. Dă el din pix (n.r. Dragnea), încearcă să fixeze nişte cifre”, a spus Orban, duminică, la B1 Tv, citează Agerpres.

El a mai afirmat că multe companii vor fi afectate de OUG 114/2018 privind măsurile fiscale, menţionând că vor exista creşteri la preţul energiei de 35-50%.

“Orice creştere de venit a fost doar pe hârtie. (…) PSD a tăiat pensii în 2018 şi le va tăia şi în 2019”, a adăugat Ludovic Orban.

El a susţinut că neadoptarea bugetului de stat pe acest an creează incertitudini pentru companii şi cetăţeni.

Orban a reiterat solicitarea de abrogare a OUG 114/2018 privind măsurile fiscale.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut că PIB-ul României a înregistrat în anul 2018 o creştere de 25% faţă de 2016.

“România a încheiat anul trecut cu venituri la buget de 295,1 miliarde de lei, cu 71,2 miliarde în plus faţă de anul 2016, reprezentând o creştere de 32%!! PIB-ul României a ajuns în 2018 la 949,6 miliarde de lei, cu 188,2 miliarde de lei în plus faţă de 2016, adică o creştere de 25%!! Sunt cele mai mari creşteri, în doi ani consecutivi, din istoria României!”, a scris Liviu Dragnea, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă