21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăOrban e dispus să bată palma cu Florin Cîțu. Ce chestiune vor...

Orban e dispus să bată palma cu Florin Cîțu. Ce chestiune vor tranșa

Ludovic Orban a spus, luni, după ședința coaliției, că portofoliul de la Ministerul Finanțelor este girat deocamdată de premierul Florin Cîțu, dar se va găsi o soluție pentru numirea unui ministru.

„Cu siguranță mă voi înțelege cu premierul în privința unei propuneri. Deocamdată premierul girează portofoliul de la Finanțe, o perioadă de timp, până vom formaliza o propunere. (…) Nu știu dacă își dorește să stea 40 de zile la Finanțe”, a spus Orban.

Potrivit acestuia, propunerea vine din partea PNL, dar trebuie discutată cu premierul.

Prim-ministrul Florin Cîțu a preluat vineri seară atribuțiile de ministru interimar al Finanțelor, după ce l-a revocat pe ministrul Alexandru Nazare. Din această nouă funcție, de ministru interimar, premierul a solicitat de la Ministerul Finanțelor execuția bugetară pe toate capitolele la fiecare minister și instituție publică, pentru fiecare lună, precum și cheltuielile de personal.

Orban nu crede că va mai fi revocat vreun ministru

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că nu are cunoștință de vreo altă revocare a unui ministru al Guvernului Florin Cîțu și s-a declarat mulțumit de activitatea miniștrilor, chiar și de „miniștrii care au fost în poză” și îl susțin pe Cîțu să fie șef la PNL.

Întrebat, după ședința coaliției, dacă va mai fi și un alt ministru remaniat, după Alexandru Nazare, președintele PNL, Ludovic Orban, a spus că nu are cunoștință de altă revocare și că el este mulțumit de activitatea miniștrilor.

„Nu am cunoștință de vreo altă revocare a unui ministru, nici din PNL, nici din formațiunile politice componente ale coaliției și repet declarația pe care o dau de foarte mult timP: eu sunt mulțumit de activitatea miniștrilor PNL și nu am niciun fel de motivație pentru a susține remanierea vreunui coleg. Și vă spun lucrul acesta și despre miniștrii care au fost în poză”, a spus Orban.

Întrebat dacă susține în continuare că nu a fost consultat de premierul Florin Cîțu în privința remanierii ministrului Finanțelor, Alexandru Nazare, Ludovic Orban a răspuns: „V-am spus că nu am fost de acord. Din punctul meu de vedere nu a existat niciun motiv pe care eu să îl iau în calcul pentru ca ministrul Alexandru Nazare să fie remaniat”.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă