7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăOrban este optimist, USR nu participă la vot, PSD anticipează victoria iar...

Orban este optimist, USR nu participă la vot, PSD anticipează victoria iar Ponta acuză un blat

Moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului PNL va intra în dezbatere luni, de la ora 14.00, conform unei decizii a plenului reunit al Parlamentului.

La adăpostul celor 205 semnături de susținere dar și a promisiunii Pro România că se va alătura demersului, PSD savurează deja victoria. „În acest moment sunt suficiente voturi ca moțiunea să treacă. Chiar și fără UDMR avem suficiente voturi. Parlamentarii PSD, Pro România, ALDE și cei de la Partidul Puterii Umaniste social-liberal au anunțat că vor vota moțiunea.”, a calculat sigur pe el Marcel Ciolacu, liderul PSD.

De partea cealaltă a baricadei, Ludovic Orban le-a transmis colegilor liberali din teritoriu să stea liniștiți, moțiunea nu va strânge numărul minim de 233 voturi: „Vom trece cu bine și peste ziua de luni, apoi de vedem liniștiți de campania electorală pentru locale și de guvernare. Moțiunea de cenzură nu va trece.” Orban se bazează pe voturile de susținere promise inclusiv de unii parlamentari social-democrați care fie deja au trecut la PNL, fie o vor face în perioada imediat următoare.

Dacă UDMR nu a anunțat cum și dacă va vota, USR, partenerul liberalilor la alegerile locale în Capitală, nu va participa la votarea moțiunii. „România nu are nevoie de circul PSD. USR nu va participa la votul pentru moţiunea de cenzură. Tentativa PSD de a provoca o criză politică cu trei luni înaintea alegerilor la termen e o dovadă de iresponsabilitate pe care nu intenţionăm să o încurajăm în niciun fel.”, a scris Dan Barna duminică pe Facebook.

La rândul său, Victor Ponta, liderul Pro România, partid care anunțase că va vota moțiunea de cenzură înainte de a fi depusă de PSD, nu mai este la fel de convins că Guvernul PNL va cădea în urma votului din Parlament. „Și blaturile sunt foarte mari. Aici nu există PNL sau PSD, aici e un blat. Ca să vă dau o veste proastă, blatul se duce mai departe, până în Parlament. Deja s-a negociat rezultatul moțiunii și chiar dacă noi cei la Pro România o să votăm moțiunea deja rezultatul s-a scris, s-au numărat și voturile, rămânem cu Orban.”, a anticipat Ponta într-o întâlnire cu alegătorii partidului.

Cele mai citite

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă