10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăOrban încă se mai consultă cu premierul Cîțu. Ce zice de trădarea...

Orban încă se mai consultă cu premierul Cîțu. Ce zice de trădarea lui Turcan

Întrebat, în conferință de presă, la Botoșani, dacă îl mai ascultă Florin Cîțu, președintele PNL, Ludovic Orban, a spus că premierul este susținut de PNL.

„Normal, suntem colegi de partid. Domnul Cîțu este premierul susținut de PNL și luăm deciziile împreună, pe baza de analize, pe bază de studii. Normal, comunicăm și cooperăm”, a răspuns Ludovic Orban.

Orban nu regretă că a ajutat-o pe Turcan în cariera politică

Președintele PNL, Ludovic Orban, a fost întrebat, sâmbătă, la Botoșani, dacă se simte trădat de Raluca Turcan, care îl va susține la alegerile interne pe Florin Cîțu, și dacă regretă că a sprijinit-o să fie vicepremier în Guvernul pe care l-a condus: „Nu am obiceiul să regret”, a spus Orban.

Întrebat, într-o conferință de presă, la Botoșani, dacă se simte trădat de Raluca Turcan, care a fost a fost vicepremier în Guvernul pe care l-a condus și care și-a anunțat susținerea pentru Florin Cîțu la alegerile interne, Ludovic Orban a spus că Turcan este „doar un delegat la Conrges”.

„Raluca Turcan a fost susținută de mine pentru funcția de prim-vicepreședinte la Congresul din 2017, ulterior a fost sprijinită de mine ca lider de grup la Camera Deputaților, vicepremier în Cabinetul pe care l-am condus și am susținut-o și pentru funcția de ministru al Muncii la constituirea Guvernului. Dacă are o opțiune, este dreptul oricărui membru al PNL. Repet, la Congres vor veni 5.000 de delegați”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat dacă regretă sprijinul pe care i l-a acordat Ralucăi Turcan, Orban a răspuns: „Nu am obiceiul să regret. Am obiceiul să fac analize și evident că întotdeauna oamenii pot să îți facă surprize. Important e să știi ce trebuie să faci pe viitor”.

Întrebat, în continuare, dacă Raluca Turcan va mai face parte din echipa guvernamentală în cazul în care el va fi reales președinte al PNL, Ludovic Orban a spus că va susține candidați pentru fiecare funcție în conducerea PNL, după Congres, însă despre Guvern discuțiile vor avea loc, între liberali, după Congresul din 25 septembrie.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, recent, că la Congresul în care se va alege noua conducere a PNL îl va susține pe Florin Cîțu. De altfel, Turcan a fost alături de Florin Cîțu când acesta și-a anunțat candidatura.

Ludovic Orban și Florin Cîțu candidează pentru funcția de președinte al PNL, la Congresul din 25 septembrie 2021.

Turcan îi dă replica lui Orban

“Adevărul este cunoscut de tot partidul şi realitatea este că trei ministere importante – Fondurilor Europene, Transporturilor şi Dezvoltării Regionale au fost negociate direct de preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Cred că orice penelist responsabil avea dreptul să fie nemulţumit de această tranzacţionare, care, pe fond, a afectat PNL, prin forţa pe care o are în Guvern. Funcţia de prim-ministru revenea de drept PNL, pentru că a obţinut cel mai mare rezultat în alegeri, în coaliţia de guvernare, iar celelalte trei ministere au fost cedate pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Este o realitate şi e păcat că se propagă astfel de mesaje în campania internă a PNL, în loc să vorbim despre soluţii pentru viitorul PNL, astfel încât reformele asumate să fie duse la bun sfârşit”, a afirmat Turcan, într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu, alături de premierul Florin Cîţu.

“Nu are cum să fie o declaraţie a domnului Orban, pentru că nu este adevărată. (…) Nici măcar premierul desemnat nu a participat la împărţirea ministerelor. Deci, eu nu cred că a făcut această declaraţie, pentru că ar însemna că ar minţi, deci nu cred că este adevărată declaraţia. Eram acolo cu toţii. (…) Eu nu cred că e o declaraţie făcută, pentru că nu are cum să fie adevărată”, a spus şi premierul Florin Cîţu, răspunzând întrebării unui jurnalist despre declarația lui Orban de la Botoșani.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

GALERIE FOTO. Sexy-fotbalista Madelene Wright, cu biciul în mână în fața fanilor

Sexy-fotbalista Madelene Wright le-a crescut pulsul admiratorilor de pe Instagram cu cea mai recentă postare, în care și-a promovat pagina de OnlyFans cu ajutorul...

JT Grup Oil anunță lansarea unei oferte publice de vânzare inițială a 10.000.000 acțiuni ordinare noi emise în urma unei operațiuni de majorare a...

JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă