5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăOrban le taie elanul celor de la USR-PLUS privind competențele premierului Cîțu...

Orban le taie elanul celor de la USR-PLUS privind competențele premierului Cîțu în coaliție

Acest lucru a fost transmis după ce USR PUS a anunțat că va cere „niște acte adiționale” legate în special de modul de demitere a unui ministru.

„Evident suntem de acord cu orice dialog, cu orice evaluare până la punctul în care nu putem accepta să fie afectate atribuțiile, competențele constituționale. Nu putem schimba Constituția. În ultimă instanță, cel care decide dacă un ministru poate sau nu continua, sigur, după o confruntare a argumentelor în cadrul coaliției (…), decizia aparține premierului și la decizie participă și președintele României”, spune Ludovic Orban.

Orban a respins varianta ca și prim-ministrul să fie evaluat

„Nu mai vreau să intru în… Nu e nimic stipulat. Asta e o chestiune de evaluare care e firească. Premierul participă la ședințele Coaliției, conduce ședințele Guvernului… Asta e așa, hai să dechidem un nou subiect”, conchide liderul liberal.

USR PLUS ar putea renunța în anumite condiții la solicitarea ca Florin Cîțu să nu mai fie premier, declara liderul deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu.

Moșteanu spunea, într-un interviu la RFI, că s-ar impune „niște acte adiționale” la protocolul de funcționare a coaliției, legate în special de modul de demitere a unui ministru.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă