Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Orban: Nu am niciun motiv să îmi dau demisia pentru ce s-a întâmplat la Piatra Neamț

Orban: Nu am niciun motiv să îmi dau demisia pentru ce s-a întâmplat la Piatra Neamț

Prim-ministrul Ludovic Orban susține că nu are niciun motiv pentru a-şi da demisia după incendiul produs în spitalul de la Piatra Neamţ, în urma căruia au murit 11 oameni.

Ioana Oancea 0 comentarii

"Nu am niciun motiv să îmi dau demisia. Ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ este o chestiune care ţine de managementul unui spital şi de deciziile care s-au luat legate de funcţionarea unei secţii de terapie intensivă, care a fost mutată cu nici 24 de ore înainte de la etajul III la etajul II. În urma acestei drame, noi am luat imediat decizii, imediat ce am aflat am pus în mişcare întreg mecanismul", a spus Ludovic Orban, într-o emisiune la România TV.

Șeful guvernului a completat că executivul a luat măsuri imediat, iar ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a fost la Piatra Neamţ, a văzut ce se întâmplă, a mers la centrul de comandă și a asigurat transportul pacienţilor de la terapie intensivă, a identificat locaţia în care să poată fi mutaţi, a luat decizii legate de transportul medicului-erou. În plus, susține premierul au fost declanşate acţiuni de verificare în toate spitalele, la toate secţiile de terapie intensivă, în urma acestor acţiuni de verificare va exista un plan de conformare.

Premierul a spus și că a prezentat în primă lectură în cadrul ședinței de Guvern o ordonanţă de urgenţă prin care se va aloca o sumă de minimum 50 de milioane de euro pentru finanţarea lucrărilor de modernizare a instalaţiilor din spitale.

Aceeași temă

Comentarii

loading...