Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Orban: "Nu vom participa la nicio formulă de guvernare care cuprinde PSD"

Orban: "Nu vom participa la nicio formulă de guvernare care cuprinde PSD"

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis de miercuri, 17 ianuarie, că liberalii susțin varianta alegerilor anticipate, pentru că românii s-ar fi răzgândit de la ultimele alegeri parlametare până acum.

Iulian Budușan 0 comentarii

După consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, liderul PNL, Ludovic Orban a declarat jurnaliştilor că i-a propus şefului statului să declanşeze alegeri anticipate, însă susţin că nu dezvăluie ce discuţii s-au purtat în cadrul biroului de la Cotroceni. Liberalii susţin însă că sunt pregătiţi de guvernare şi aşteaptă semnalul de la Iohannis.

"PNL nu fuge de răspunderea guvernării şi dacă i se va solicita, suntem dispuşi să ne asumăm formarea unui Guvern fără PSD. Cine să îmi solicite decât preşedintele? Acest lucru o să fie pus în practică numai în condiţiile în care ni se oferă această oportunitate.", a declarat Ludovic Orban.

 
Orban susţine că a discutat cu mai multe partide în vederea anticipatelor, însă nu a dorit să dezvăluie prea multe din cadrul discuţiilor cu Iohannis.

"Preşedintele , după consultări, va reflecta şi va prezenta public ce a decis. (...) Sunt convins că preşedintele e în faţa unei decizii dificile, în care are de ales între două rele. Anticipatele sunt cea mai bună soluţie, însă comportă riscuri: presupune picarea a două Guverne. Dar preşedintele va decide şi va anunţa public această decizie.  Şi în cazul în care nu s-ar putea forma o majoritate, se poate face primul pas către anticipate. Pe mine nu mă cheamă Dragnea să dezvălui conţinutul discuţiilor cu preşedintele sau cu altcineva. (...) Discuţiile demarează dacă apare această posibilitate. Vă daţi seama că am avut discuţii cu toate partidele politice.", a completat Orban.

Comentarii

loading...