10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăOrban: O fantomă umblă prin CCR- fantoma lui Dragnea

Orban: O fantomă umblă prin CCR- fantoma lui Dragnea

,,România a rămas fără Curte Constituţională. Solicit imperativ demisia imediată a judecătorilor CCR care au votat în favoarea lui Dragnea. Este stupefiantă decizia de astăzi a Curţii Constituţionale referitoare la completurile de trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Astăzi vedem raţiunea pentru care această decizie a fost amânată de patru ori, aparent în mod inexplicabil, raţiunea a fost aceea de a fi schimbată componenţa Curţii Constituţionale pentru a se realiza ‘majoritatea lui Dragnea’ “, a declarat Orban, potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, Agerpres.

Potrivit liderului PNL, “prin politrucii pe care i-a instalat la Curtea Constituţională”, PSD a reuşit să obţină compromiterea acestei instituţii “fundamentale în orice democraţie”.

“Practic, de astăzi, România a rămas fără Curte Constituţională, după ce fantoma lui Dragnea le-a şoptit la ureche celor 5 judecători cum să voteze. Această instituţie s-a transformat în Curtea pentru salvarea corupţilor, un instrument politic de graţiere care operează în afara cadrului constituţional. Majoritatea conturată în Curtea Constituţională serveşte o agendă a răului, care este încarnată nu doar în Liviu Dragnea, ci în miile de alţi Dragnea care populează PSD sau instituţiile publice infestate de acest partid”, precizează sursa citată.

Totodată, el cerut magistraţilor”să îşi menţină integritatea, să nu cedeze indiferent de presiunile care se vor face la adresa lor şi să-şi menţină deciziile luate în mod echilibrat, imparţial şi profesionist”.

 

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă