Întrevederea premierului Ludovic Orban cu Mahmoud Abbas, președintele Statului Palestina

Întrevederea premierului Ludovic Orban cu Mahmoud Abbas, președintele Statului Palestina

Orban: România sprijină dialogul israeliano-palestinian

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a încurajat dialogul autorităților palestiniene cu partea israeliană, ca un prim pas în direcția deblocării procesului de negociere.

Ioana Oancea 0 comentarii

Orban a făcut o vizită oficială în Palestina, unde a avut întrevederi cu președintele Mahmoud Abbas și cu prim-ministrul Mohammad Shtayyeh.

Șeful guvernului a vorbit despre disponibilitatea României de a sprijini eforturile pentru reluarea dialogului între părți, potrivit unui comunicat de presă. Președintele Abbas a exprimat apreciere pentru poziția echilibrată și echidistantă a României în acest dosar.

Premierul român a spus că orice demers și evoluție pozitivă în direcția deblocării Procesului de Pace sunt în beneficiul ambelor părți.

De asemenea, premierul român a reamintit de sprijinul acordat de România pentru semnarea unui Acord de Asociere UE-Palestina.

În cadrul întrevederii cu președintele Mahmoud Abbas, prim-ministrul român a subliniat importanța pe care țara noastră o acordă relației româno-palestiniene, precum și dorința și disponibilitatea autorităților române de aprofundare și extindere a cooperării bilaterale, în multiple domenii.

Discuțiile cu prim-ministrul Mohammad Shtayyeh au prilejuit o trecere în revistă a relațiilor bilaterale româno-palestiniene, cu accent pe modalități de dezvoltare a acestora, în diverse domenii sectoriale de interes comun, precum educație, sănătate sau economie, sens în care cei doi oficiali au reconfirmat decizia de a organiza cea de-a patra sesiune a Comitetului Interguvernamental româno-palestinian în cursul anului 2021, la Ramallah.

În cadrul discuțiilor, cei doi șefi de guvern au realizat și un schimb de opinii cu privire la situația epidemiologică globală, și au agreat asupra importanței solidarității internaționale și a proiectelor de cooperare la nivel global.   

Comentarii

loading...