Orban se declară convins că Iohannis și Dăncilă au discutat despre amnistie și grațiere

Orban se declară convins că Iohannis și Dăncilă au discutat despre amnistie și grațiere

Liderul PNL Ludovic Orban s-a declarat convins, miercuri, că la întâlnirea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă s-a discutat despre o posibilă OUG privind amnistia şi graţierea, informează Agerpres.

Rl online 0 comentarii

"Am convingerea că s-a discutat, nu am nicio îndoială în privinţa asta, că domnul preşedinte i-a atras atenţia doamnei prim-ministru, chiar dacă nu cunosc conţinutul acestor discuţii. Dar sunt convins că preşedintele - care întotdeauna a manifestat o preocupare şi o atitudine extrem de fermă în privinţa măcelăririi Legilor Justiţiei şi în privinţa emiterii unor acte normative care să afecteze regimul drepturilor şi libertăţilor - a avut întotdeauna o atitudine fermă", a spus Orban, la sediul PNL.

El nu crede că joi Guvernul va emite o ordonanţă de urgenţă pe amnistie şi graţiere.

"Sper să nu îndrăznească totuşi să comită o asemenea ticăloşie care ar arunca România în aer. Oricât de deplasat, oricât de disperat ar fi Dragnea, aici e vorba de mulţi actori instituţionali care ei vor răspunde în cazul în care se va lua o astfel de decizie şi care îşi vor asuma o răspundere imensă în plan personal. Şi nu mi se pare că mulţi dintre ei sunt dispuşi să facă lucrul respectiv", a explicat Orban.

El nu a dorit să comenteze faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu a ieşit cu o poziţie după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă.

Orban a afirmat că şedinţele conducerii Camerei Deputaţilor şi Senatului, care sunt programate joi, ar avea legătură cu forma în care a fost adoptată Legea privind taxarea off-shore.

Comentarii

loading...