10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăOrban se gândeşte la demiterea Avocatului Poporului

Orban se gândeşte la demiterea Avocatului Poporului

”Voi cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a demite Avocatul Poporului, de a o demite pe Renate Weber care nu se comportă ca Avocatul Poporului, pentru a numi, în sfârşit, un avocat al poporului care să acţioneze în conformitate cu Constituţia şi în interesul cetăţenilor români”, a afirmat premierul, conform Ştirile Kanal D.

Acesta a făcut referire la acţiunile din ultima perioadă ale Avocatului Poporului, cuminând cu atacarea la Curtea Constituţională a legii pentru impozitarea pensiilor speciale.

”Avocatul Poporului nu mai este de mult Avocatul Poporului. Renate Weber s-a comportat ca avocatul celor care au încălcat legea în perioada epidemiei şi au pus în pericol sănătatea celorlaţi prin nerespectarea regulilor.

Renate Weber s-a arătat a fi prietenul PSD-ului, avocatului PSD-ului şi acum se arată a fi avocatul celor cu pensii speciale mari, cei cu pensii de peste 7.000. Aici nu e vorba de toţi cei care s-au pensionat, indiferent că este vorba de militar, de poliţist, jandarm.

Ei de regulă au pensii de 3.500, 4.000, 4.500, cei care au lucrat în operativ fără să fie în vârfurile de conducere ale diferitelor sisteme publice. Deci, se arată a fi avocatul celor care beneficiază de pensii anormal de mari, cei care au abuzat legislaţia pensiilor, au profitat de orice portiţă şi şi-au umflat pensiile cu pompa.

Ăsta este Renate Weber, avocatul acestor oameni. Îmi pare rău că Avocatul Poporului se comportă în acest fel”, a mai declarat premierul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă