11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăOrban sfidează PSD: Nici măcar toți parlamentarii lor nu vor vota Moțiunea

Orban sfidează PSD: Nici măcar toți parlamentarii lor nu vor vota Moțiunea

Premierul a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă consideră că va trece moţiunea de cenzură pe care PSD şi UDMR au anunţat că o vor depune şi a spus: ”Eu mă îndoiesc că toţi parlamentarii PSD vor veni să voteze cu mic cu mare această moţiune de cenzură pentru că intrăm în procedură de anticipate”.

Orban a afirmat că parlamentarii PNL susţin Guvernul şi măsurile pe care acesta le ia, astfel încât ”PNL nu va vota nicio învestire de Guvern” şi se va ajunge la anticipate.

Premierul afirmă că mai mult de jumătate dintre parlamentarii PSD nu se vor mai regăsi în viitorul Parlament, motiv pentru care nu vor fi fericiţi să voteze moţiunea şi să se ajungă la anticipate.

”Mă îndoiesc că se vor bucura foarte tare parlamentarii PSD să-şi termine mai repede mandatele”, a mai spus premierul, care a reiterat ideea că PNL ”nu va vota nicio moţiune”.

Orban a mai spus că şi dacă moţiunea de cenzură nu va fi votată se va intra în procedură pentru alegerile anticipate, dar a refuzat să precizeze dacă va demisiona sau nu.

Miercuri, Guvernul îşi va asuma răspunderea pe legea care prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin, iar PSD şi UDMR au anunţat că vor depune moţiune de cenzură.

Cele mai citite

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

ROCA Investments înregistrează creștere pentru al șaselea an consecutiv, în pofida unui an plin de provocări, și o valoare de piață de 81,64 mil...

ROCA Investments, cea mai dinamică companie de private equity din România, celebrează șase ani de activitate pe piața locală. Compania anunță o evaluare curentă...
Ultima oră
Pe aceeași temă