7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăOUG pe legile justiţiei, programată „în principiu” pentru luni dimineaţă

OUG pe legile justiţiei, programată „în principiu” pentru luni dimineaţă

Meleşcanu a declarat că premierul Viorica Dăncilă va efectua, săptămâna viitoare, o deplasare externă care va dura întreaga săptămână.

„Da, confirm. Va fi de o săptămână, este o deplasare în Turcia care va fi în ziua de luni, marţi şi miercuri vor fi Dubai şi Abu Dhabi în Emiratele Arabe Unite, după care se va merge în Kuweit”, a spus ministrul de Externe.

Întrebat dacă va avea loc o şedinţă de Guvern luni dimineaţă, înainte de plecarea premierului, acesta a răspuns afirmativ.

„Da, era programată o şedinţă de Guvern de la ora 09.00”, a spus Meleşcanu.

El a precizat că şedinţa a fost programată pentru adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pe legile justiţiei.

„În principiu este anunţată această dată, urmează să fie confirmată”, a adăugat ministrul.

Liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, a declarat joi, pentru Mediafax, că este nevoie ca Guvernul să modifice Legile justiţiei printr-o ordonanţă de urgenţă în maximum trei zile de la apariţia în Monitorul Oficial a modificărilor la legea privind Statutul magistraţilor.

Curtea Constituţională a României a respins, pe 25 septembrie, sesizarea formulată de preşedintele Klaus Iohannis referitoare la neconstituţionalitatea modificării Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Potrivit Constituţiei, Preşedintele României este obligat să promulge lege „în cel mult 10 zile de la primirea deciziei Curţii Constituţionale, prin care i s-a confirmat constituţionalitatea”.

Din pachetul celor trei Legi ale justiţiei, Iohannis a promulgat doar două dintre actele normative, Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, respectiv Legea 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea CSM.

Cele mai citite

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă