15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăPaleologu, după ce şi-a depus candidatura pentru prezidenţiale

Paleologu, după ce şi-a depus candidatura pentru prezidenţiale

„Am strâns 360.000 de semnături şi vreau să le mulţumesc tuturor celor care au semant pentru mine, le mulţumesc din inimă. Le mulţumesc, evident, celor câteva mii, zeci de mii de simpatizanţi , de militanţi care au adunat aceste semături. Pentru mine este enormă responsabilitatea, încredrea acestor sute de mii de români pe care îi voi reprezenta în această luptă electorală”, a anunţat Theodor Paleologu, joi, după depunerea semnăturilor pentru alegerile prezindeţiale, la BEC.

Paleologu a mai spus că această candidatură a sa este o „mărturie” şi că România are nevoie de un preşedinte care să „restaureze credibilitatea şi demnitatea României îna fara ţării”.

„Sunt 30 de ani de la Revoluţie şi cred că România are nevoie la preşedinţie de un om care avea 16 ani la acel incident şi care s-a format în libertate. (…) Acum 60 de ani,tatăl meu era arestat în lotul Noica, mă gândesc la ei cu foarte multă pietate, la tatăl meu, la Noica, la Nicolae Steinhardt. Această candidatură e o candidatură mărturie. Cred de asemenea că România are nevoie de un preşedinte care să restaureze demnitatea şi credibilitatea României în afară ţării”, a completat Paleologu.

Şi Viorica Dăncilă şi-a înregistrat, joi, candidatura la alegerile prezidenţiale.

Klaus Iohannis şi Dan Barna şi le vor depune la BEC, vineri.

Candidaţii la alegerile prezidenţiale îşi pot depune la Biroul Electoral Central candidaturile până duminică, 22 septembrie, ora 24:00.

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc pe 10 noiembrie iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

Cele mai citite

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

România intră în Schengen cu spațiul aerian și maritim din 31 martie. Precizările chestorului Bogdan Despescu

Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, odată cu intrarea în...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...
Ultima oră
Pe aceeași temă