13.5 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

Parlamentari din AUR vor să vină la Ministerul de Interne. Ce răspunde ministrul Bode

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a comentat ironic, miercuri dimineață, intenția exprimată de partidul AUR de a-și trimite câțiva parlamentari la Ministerul Afacerilor Interne.

Parlamentarii AUR ar dori să vină la sediul MAI pentru a-i cere explicații chiar ministrului Bode despre modul cum au acționat forțele MAI în contextul protestelor din ultimele zile. Proteste au avut loc duminică, luni și marți în mai multe orașe din România, cum ar fi București, Brașov, Bacău și Drobeta Turnu Severin. În unele locuri protestatarii au fost violenți, iar la București 12 jandarmi au fost răniți. Forțele de ordine au condus câteva zeci de persoane la secțiile de poliție și le-au aplicat amenzi.

În Parlament, două partide, PSD și AUR, au susținut că aceste proteste au fost justificate.

Miercuri dimineață, ministrul Bode nu a confirmat însă că ar avea programată o întâlnire cu politicieni din AUR ci a comentat mai degrabă ironic intenția acestora de a intra, neinvitați, în sediul central al MAI.

„Aici este Ministerul de Interne, nu e sat fără câini”, a precizat, miercuri dimineață, răspunzând la întrebarea unui jurnalist, ministrul Lucian Bode.

 

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă