5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăParlamentarii minorităților naționale cer demiterea lui Vâlcov

Parlamentarii minorităților naționale cer demiterea lui Vâlcov

“Grupul Parlamentar al Minorităţilor Naţionale a luat act cu îngrijorare de apariţia în spaţiul public a unei prezentări a Forumului Democrat al Germanilor din România, având semnul electoral şi sigla (inima) înlocuită cu svastica. În baza principiului Grupului Parlamentar al Minorităţilor Naţionale conform căruia un atac asupra oricărei organizaţii membre ale acestuia reprezintă un atac asupra tuturor organizaţiilor membre ale sale, Grupul Parlamentar al Minorităţilor Naţionale întrunit în plenul său şi cu majoritatea membrilor prezenţi, îşi exprimă indignarea faţă de acest gen de atacuri repetate la adresa Forumului Democrat al Germanilor din România şi vă solicită: Demiterea consilierului dumneavoastă, domnul Darius Bogdan Vâlcov”, se arată în scrisoarea transmisă de grup premierului Viorica Dăncilă. 

Grupul minorităţilor naţionale mai solicită “dezavuarea publică a atacurilor prin care Forumului Democrat al Germanilor din România este etichetat ca organizaţie fascistă, având ca însmn svastica”.

Scrisoarea este semnată de liderul Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că nu crede că Darius Vâlcov trebuie să plece din Guvern din cauza postărilor de pe Facebook, deşi spune despre acestea că sunt nefericite.

“Nu o văd foarte bine (n.r.: postarea lui Vâlcov), cred că a fost o acţiune nefericită, dar să îi tratăm pe toţi în acelaşi registru sau cu aceeaşi măsură. Nu am văzut inflamări în toţi anii în care s-au dat publicităţii rechizitorii. Înţeleg că a fost o postare privată, pe Facebook. A fost un gest nefericit, nu cred că trebuie să îşi dea demisia sau să fie demis. E punctul meu de vedere”, a declarat Liviu Dragnea.

Legat de postarea lui Vâlcov, ce spunea că Forumul Democrat al germanilor din România este continuatorul mişcării Grupul Etnic German, iar preşedintele Iohannis apare cu o mustaţă şi o tunsoare asemănătoare lui Adolf Hitler, Dragnea a mai spus: “în virtutea faptului că sunt un susţinător al organizaţiilor evreieşti, cred că nu poate fi acuzat Vâlcov de alte lucruri sau să se gândească că a avut în vedere altceva”.

Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” a reacţionat luni la una dintre postările publicate de Darius Vâlcov, gestul consilierului premierului fiind unul care poate “atrage după sine şi încuraja totodată derapaje grave”, avertizează aceştia.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă