Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Parlamentul decide, Guvernul execută. De ce sunt trei acte normative

Parlamentul decide, Guvernul execută. De ce sunt trei acte normative

Am avut o Ordonanță de Urgență, apoi o Lege și în final o Hotărâre de Guvern.

Mihai Diac 0 comentarii

Legea 55/2020 a reprezentat aprobarea, cu modificări, de către Parlament, la data de 15 mai, a OUG 68 care fusese emisă cu o zi înainte, adică la 14 mai 2020. În final, în ziua de luni, 18 mai, Guvernul a emis o Hotărâre care pune în practică prevederile Legii 55.

Potrivit acestui ultim act normativ, starea de alertă se instituie pe întreg teritoriul României, începând cu data de 18 mai 2020, pe o durată de 30 de zile. "Hotărârea de Guvern, odată adoptată, va fi transmisă Parlamentului pentru a încuviinţa starea de alertă şi toate măsurile care se dispun în cadrul stării de alertă", a precizat, luni, premierul Ludovic Orban.

La finalul celor 30 de zile, starea de alertă mai poate fi prelungită încă 30 de zile, dacă situația care a generat-o (epidemia de coronavirus) necesită prelungirea acestor măsuri restrictive.

Măsurile se decid de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care este condus direct de șeful Guvernului, Ludovic Orban. O serie de măsuri amănunțite urmau a fi decise, luni seară, într-o nouă reuniune convocată de premierul Orban.

Comentarii

loading...