Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Parlamentul se transformă, pe zi ce trece, într-o scenă a teatrului absurd

Parlamentul se transformă, pe zi ce trece, într-o scenă a teatrului absurd

Politicienii parlamentari nu se dezmint și mențin vie atenția primelor pagini de ziar. După celebrele dispute între Chichirău și Șerbani Nicolae sau Cătăniciu și Chichirău, Turcescu a afirmat că are bile negre, „da, mai mari”, invitându-l pe Eugen Nicolicea să verifice.

Iulian Budușan 0 comentarii

Parlamentul României devine, pe zi ce trece, scena unui teatru absurd. Locul unde ar trebui să se decidă viitorul țării se transformă într-o scenă de stand-up comedy, unde beligeranții își împart glume. Unele mai bune, altele fără sare și piper. Cert este că spectatorii, adică poporul, plătesc foarte scump biletul acestei comedii nereușite.

USR a retras cele peste 6000 de amendamente depuse pentru modificarea Regulamentului, anunţul fiind făcut în cadrul unei şedinţe în care deputaţii s-au jignit reciproc, iar Robert Turcescu a afirmat că are bile negre, „da, mai mari”, invitându-l pe Nicolicea să verifice acest lucru.

 E, atât de geniale au fost amendamentele încât au fost retrase azi. (...) Cei de la USR au depus 600.000, spun ei, apoi 6000 de amendamente, într-un format ilizibil, deci la batjocură, atât pentru o propunere de modificare a Regulamentului, cât şi pentru a doua propunere de modificare, aceleaşi amendamente (...)”, a declarat deputatul PSD Eugen Nicolicea, la finalul şedinţei Comisiei pentru Regulament.

Eugen Nicolicea a cerut reprezentantului USR să confirme, în cadrul şedinţei, retragerea amendamentelor, afirmând că „scrisoarea de retragere este încâlcită”.

„ (...) Am încheiat procedura în acea zi pentru că eram solicitat la plen, dar am reluat procedura astăzi şi urma ca dacă aceste amendamente nu erau retrase să desemnăm trei raportori, din partea opoziţiei şi sală cu transmitere live să vadă tot neamul românesc ce minunăţii fac la această dezbatere la care au spus că i-am blocat eu şi le-am urat succes, să ne vedem după sărbători. Văzând în ce plasă au căzut – să dezbaţi 6000 de amendamente (...) au trimis acea adresă încâlcită de retragere, care avea ştamplă de retragere, dar nu avea număr. Având probleme cu cei de la USR care nu au mai recunpscut ce au făcut, am solicitat astăzi clarificarea.

Informaţia a fost confirmată şi de deputatul USR Emanuel Vlad Duruş, secretarul Comisiei de Regulament.

Şedinţa comisiei a fost marcată de tensiuni, preşedintele comisiei afirmând că opoziţia a susţinut "bazaconiile" USR fără să ştie despre ce este vorba.

Preşedintele Comisiei pentru Regulament, deputatul PSD Eugen Nicolicea, i-a spus deputatului PMP Robert Turcescu că se repetă „ca un papagal”, iar acesta l-a comparat pe Nicolicea cu un dihor.

„(...) vă pot compara eu cu un dihor. Păstraţi-vă decenta”, a replicat Turcescu.

„Se pare că nu ai decât nişte bile negre azi”, i-a mai spus Nicolicea deputatului PMP.

„Da, mai mari”, a replicat Turcescu.

„Mai mari, dar tot negre. (...) Cu atât mai rău, ne uităm la culoarea fiecăruia”, a spus Nicolicea.

„Chiar vă invit”, i-a spus Turcescu.

Comentarii

loading...