20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăParlamentul și-a anulat ședința de plen. Urma să fie ratificată o decizie...

Parlamentul și-a anulat ședința de plen. Urma să fie ratificată o decizie a UE

Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au anulat, miercuri dimineață, ședința comună în plen care urma să se desfăşoare miercuri, 10 martie 2021, de la ora 14.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a fost întrebat de jurnaliști care este motivul anulării acestei ședințe în plenul Parlamentului.

“S-a amânat plenul de astăzi. Sunt mai multe motive. Unul dinte ele este că trebuie să se pună în funcţiune sistemul de vot şi online, pentru că încă nu e compatibilizat sistemul Senat – Cameră şi pentru a putea trebuie să fie compatibilizată Camera cu Senatul. Se fac acum probe tehnice şi e posibil până săptămâna viitoare să fie în funcţiune. Alt motiv este că e şedinţă de Guvern şi nu pot să participe miniştrii la şedinţa de plen. Şi mai e şi discuţia legată de poziţionarea partidelor”, a răspuns Ludovic Orban.

Parlamentul României urma să se reunească în plen, miercuri, pentru a ratifica o decizie a Consiliului Europei, a UE și EURATOM, cu numărul 2020/2053, din 14 decembrie 2020, privind sistemul de resurse proprii al Uniunii Europene.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă