12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechCristian Bușoi: Liberalii trebuie să-și reorienteze mesajul pe economie. În acest domeniu...

Cristian Bușoi: Liberalii trebuie să-și reorienteze mesajul pe economie. În acest domeniu mai avem multe de spus

Cristian Bușoi, candidatul pentru funcția de președinte al PNL, a declarat că partidul trebuie să-și reorienteze mesajul de la cel pe justiție la cel economic, fără a renunța la primul, întrucât în acest segment liberalii au mai multe de spus, potrivit Agerpres.

''Cred că PNL trebuie să își mute accentul și greutatea în comunicarea publică de la mesajele pe justiție către mesajul economic. Trebuie să respectăm mesajul economic, acolo unde PNL are foarte multe lucruri de spus. Justiția trebuie să rămână un mesaj de atac împotriva PSD, de diferențiere față de PSD, pentru că lucrurile sunt diferite și ca raportare, calitate umană și ca principii pe care noi le susținem.

Nu abandonăm ceea ce am susținut până acum. Mesajul principal și concentrarea PNL trebuie să fie pe economie, pe a răspunde cu soluții concrete la problemele zilnice ale românilor. Aici trebuie să venim cu lucruri foarte clare, să venim cu un mediu de afaceri mai atractiv pentru investiții'', a afirmat Cristian Bușoi, într-o conferință de presă.

Candidatul la șefia PNL a spus că dacă moțiunea sa va fi adoptată prin vot la Congresul PNL, partidul va susține o scădere a cotei unice de impozitare, strict pe venituri și salarii, nu la TVA, opinând că PNL trebuie să susțină atragerea de investiții și crearea de noi locuri de muncă, inclusiv prin scutirea de contribuții pentru acele investiții care creează un anume număr minim de locuri de muncă ce se păstrează pe o perioadă de timp rezonabilă.

Bușoi a punctat și faptul că dacă PNL nu va reuși să întindă o punte către electoratul de dreapta, ''care este dinamic, pretențios și în bună parte tânăr, care vrea să-și facă o viață mai bună în România (…), care așteaptă mai mult de la politicieni și de la administrație, care așteaptă mai multă transparență și corectitudine, cinste, implicare și eficiență'' și să și-l atragă alături, va fi "foarte complicat" să învingă PSD, mai ales la alegerile prezidențiale.

"Iar dacă PSD pune mâna și pe funcția de președinte al României, atunci țara se va afla într-o situație foarte dificilă și drumul proeuropean, atlantist de consolidare a democrației va fi pus în pericol iar PNL nu va mai conta'', a apreciat Cristian Bușoi.

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă