12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechVIDEO. Europarlamentarul Viorica Dăncilă și președinta Organizației Naționale de Femei a Partidului...

VIDEO. Europarlamentarul Viorica Dăncilă și președinta Organizației Naționale de Femei a Partidului Social Democrat ar putea fi noua propunere de premier a PSD – surse

Europarlamentarul Viorica Dăncilă ar fi noua propunere a PSD pentru funcția de premier, după ce, marți, președintele Klaus Iohannis a refuzat desemnarea lui Sevil Shhaideh la conducerea Executivului, au declarat surse pentru Realitatea TV.

Viorica Dăncilă este, din 2009, deputat în Parlamentul European. Totodată, din octombrie 2015, ea este președinta Organizației Naționale de Femei a Partidului Social Democrat (PSD).

Europarlamentarul Vasilica Viorica Dăncilă s-a născut la 16 decembrie 1963, la Roșiorii de Vede din județul Teleorman. Ea a absolvit Facultatea Forajul Sondelor și Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, Ploiești în 1988. În 2006 a absolvit masterul „Spațiul Public European” din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București. Este specializată în programarea și managementul proiectelor, bazele economiei petroliere și luarea deciziilor, expert în armonizarea legislativă — integrare europeană.

În perioada 1997-1998 a fost profesor la Liceul Industrial Videle. Din 1997 până în 2009 a fost inginer la Petrom SA, sucursala Videle, Serviciul Monitorizare Producție Țiței și Gaze.


Citește și: Comitetul Executiv al PSD discută următorul pas de făcut, după ce Klaus Iohannis a respins-o pe Sevil Shhaideh. Surse: Este luată în calcul varianta suspendării preşedintelui

Liderii PSD se întrunesc miercuri, de la ora 16, în cadrul şedinţei Comitetul Executiv Naţional pentru a decide ce nominalizare vor face pentru funcţia de prim-ministru şi ce poziţe va adopta partidul după ce preşedintele Klaus Iohannis a respins-o pe Sevil Shhaideh, scrie News.ro.


Este membră a PSD din 1996. În perioada 2004-2008 a fost președinte al Organizației de Femei PSD Videle și consilier local în aceeași localitate. Din 2005 până în 2009 a fost președinte al Organizației Județene de Femei a PSD Teleorman și membru în Consiliul Național al PSD. Între 2003 și 2011 a fost președinte al Organizației PSD — Oraș Videle.

La 21 ianuarie 2009 devine europarlamentar social-democrat ca urmare a părăsirii de către Titus Corlățean și Cătălin Nechifor a Parlamentului European pentru mandatul de parlamentari naționali. În cadrul Parlamentului European a fost membru supleant al Comisiei pentru control bugetar și al Delegației pentru relațiile cu țările din Mashrek și membru titular în Comisia pentru bugete și în Delegația pentru relațiile cu Israel.

A fost aleasă europarlamentar pe listele PSD+PC în cadrul scrutinului din 7 iunie 2009. Este membră în Comisia de Agricultură și dezvoltare rurală din cadrul Parlamentului European, în Delegația pentru relațiile cu țările din Mashrek și în Delegația la Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterana. Activează în cadrul Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European.

La 6 februarie 2014, numele său a apărut pe lista primelor 13 nume propuse de PSD pentru alegerile europarlamentare din 25 mai 2014.


Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că  nu acceptă numirea lui Sevil Shhaideh ca prim-ministru. „Am cântărit cu grijă”, a precizat șeful statului, fără a explica motivele care l-au determinat să refuze această numire.

Citește continuarea aici: VIDEO. Președintele Iohannis nu acceptă numirea lui Sevil Shhaideh ca prim-ministru


În replică, liderul PSD și șeful Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, s-a declarat „stupefiat” de anunțul președintelui. 

„Am vorbit cu domnul Tăriceanu, cu domnul Constantin, cu o parte dintre colegii mei din partid și mâine, sau cel mai târziu poimâine, probabil că până mâine seară, o să trebuiască să luăm o decizie. Parafrazându-l pe cel care a vorbit la ora 12,00, vreau să cumpănesc foarte bine, dar de data asta nu să cumpănesc între un interes personal sau de grup, ci între ceea ce e bine și rău pentru România. Nu va fi o decizie ușoară. Nici nu are rost să ne ascundem după deget, este o avalanșă de mesaje pe care le-am primit în ultimele ore de la oameni care se simt jigniți, au folosit și alte cuvinte, și care cu fermitate cer suspendarea președintelui. Nu este o decizie foarte ușoară. Dacă în urma acestei analize pe care o vom face rapid vom ajunge la concluzia că pentru țară e bine să îl suspendăm pe președinte, nu o să am nicio ezitare. De asemenea, ne gândim serios la posibilitatea constituirii unei comisii, care este prevăzută de proceduri, care să analizeze rapid, că poate noi suntem nervoși și nu suntem specialiști, dacă gestul președintelui este constituțional sau neconstituțional, așa cum spune deja decizia Curții Constituționale”, a explicat Dragnea, la Palatul Parlamentului.


Citește și: Liviu Dragnea: O să vă spun un secret. Sâmbătă am încercat să îl sun pe Iohannis. Suna închis

Reacția lui Tăriceanu, după ce președintele Iohannis a refuza propunerea de premier: Este vorba despre un exces de putere. Forțează declanșarea unei crize politice


„Cred că dumnealui și alți acoliți sunt speriați de două lucruri: de posibilitatea certă ca programul de guvernare votat de români să fie pus în practică și de faptul că a înțeles că nu vrem să mai perpetuăm un sistem ocult și toxic pentru România. Asta nu-l îndreptățea să anunțe astăzi decizia lui, fără niciun fel de explicație. Nu are niciun fel de importanță toată campania securistoidă declanșată de aparatul de propagandă tradițional”, a mai spus șeful PSD, în conferința de presă.

„Probabil că până mâine seară va trebui să luăm o decizie. Parafrazându-l pe cel care a vorbit la 12.00, vreau să „cumpănesc” foarte bine. Nu are rost să ne ascundem după degete, este o avalanșă de mesaje de la oameni care se consideră jigniți și care cer suspendarea președintelui”, a continuat Dragnea.

„Va fi constituită o comisie care să decidă dacă gestul președintelui este constituțional sau nu este constituțional”, a conchis el.


Citește și: Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, despre refuzul şefului statului de a o desemna pe Sevil Shhaideh în funcţia de premier: Preşedintele a respectat Constituţia

Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, Cătălin Predoiu, a declarat că refuzul preşedintelui de a o desemna pe Sevil Shhaideih în funcţia de premier al României este un demers constituţional.


Citește și: Şefa interimară a PNL, Raluca Turcan, despre decizia lui Klaus Iohannis de a refuza s-o desemneze pe Sevil Shhaideh în funcţia de premier: Guvernul României nu trebuie transformat într-un executiv personal

Preşedintele interimar al Partidului Naţional Liberal, Raluca Turcan, a salutat decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerea alianţei ALDE – PSD pentru funcţia de premier. Turcan a menţionat că viitorul Guvern trebuie ferit de orice fel de vulnerabilități.


 Citește și: Kelemen Hunor, despre refuzul președintelui de a o numi pe Sevil Shhaideh ca premier: Nu cred că există motive constituționale pentru o suspendare

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, susține că nu există motive constituționale pentru suspendarea din funcție a președintelui Klaus Iohannis, după ce, marți, șeful statului a respins propunerea de premier a coaliției PSD-ALDE. Totodată, el a afirmat că formațiunea sa nu va fi de acord cu un astfel de demers.


Citește și: Raluca Turcan susține că nu există temei constituțional pentru suspendarea președintelui Iohannis, după ce acesta a refuzat propunerea de numire a lui Sevil Shhaideh ca premier

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, marți, că nu există temei constituțional pentru suspendarea din funcție a președintelui Klaus Iohannis, după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că va recurge la această măsură, dacă social-democrații „ajung la concluzia că este bine pentru țară”, a urmare a deciziei șefului statului de a refuza numirea lui Sevil Shhaideh ca premier.

 

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă