9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăTechLiviu Dragnea: Au fost validate candidaturile pentru congresul de duminică

Liviu Dragnea: Au fost validate candidaturile pentru congresul de duminică

Liviu Dragnea, președintele PSD,  a declarat, vineri, că membrii Comitetului Executiv Național au validat candidaturile pentru funcțiile de președinte executiv și vicepreședinți ai partidului, care vor fi aleşi la congresului de duminică.

Au fost validate două candidaturi pentru funcţia de preşedinte executiv: domnul Constantin Niţă şi domnul Valeriu Zgonea, 15 candidaturi pentru funcţiile de vicepreşedinţi alocate bărbaţilor, deci pentru zece locuri, şase candidaturi înregistrate şi validate pentru cele patru locuri de vicepreşedinte alocate organizaţiei de femei, inclusiv a doamnei Ecaterina Andronescu“, a declarat preşedintele PSD Liviu Dragnea, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Național.

Referitor la buletinele de vot care vor fi folosite duminică, șeful PSD a precizat că “buletinele de vot vor fi diferite, pentru fiecare funcţie în parte.Vor fi buletine de vot separate, pe culori diferite, vor fi trei buletine de vot: pentru preşedinte executiv, pentru vicepreşedinţii bărbaţii şi pentru vicepreşedinţii femei, adică sunt locuri dedicate: patru pentru femei şi zece pentru bărbaţi şi unul pentru preşedinte executiv“, a arătat preşedintele PSD.

De asemenea, Dragnea a anunţat modificări şi în Consiliul Naţional. Nu va mai fi o structură aşa cum este acum, aproximativ 1.200 de delegaţi care erau chemaţi o dată pe an să asculte nişte discursuri, eventual să adopte nişte rezoluţii. Va deveni o structură de specialitate a partidului formată din parlamentari, din toţi parlamentarii partidului, preşedinţii de Consilii Judeţene sau vicepreşedinţi, unde nu avem preşedinţi, primarii de municipii, primarii de oraşe şi câte trei reprezentanţi ai primarilor de comune din fiecare judeţ şi vor avea în subordine departamentele de specialitate ale partidului“, a mai declarat Liviu Dragnea, citat de Mediafax.

 

Cele mai citite

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Migraţia ilegală la frontierele României a scăzut, în primele două luni ale acestui an, cu 35%

Vești bune de la granițele României. Migrația ilegală a scăzut, în primele două luni ale acestui an, cu 35%, transmite MAI. Reducerea semnificativă a migrației...

Decretele semnate astăzi de Klaus Iohannis. Președintele a acordat drapelul de luptă Direcţiei Generale de Protecţie Internă din MAI şi Institutului „Cantacuzino”

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 26 martie 2024, mai multe decrete. Printre acestea se află și decretele privind acordarea Drapelului de luptă...
Ultima oră
Pe aceeași temă