PSD București, pe lista angajatorilor care nu au plătit CAS și CASS

Organizația Municipiului București a PSD apare în statistica furnizată de ANAF, ca având restanțe la bugetul asigurărilor sociale de stat, respectiv bugetul asigurărilor de sănătate.

Romulus Georgescu 0 comentarii

 

Organizația Municipiului București a PSD apare  în statistica furnizată de ANAF, ca având restanțe la bugetul asigurărilor sociale de stat, respectiv bugetul asigurărilor de sănătate.
Partidul Social Democrat - Organizația Municipiului București,  apare în statistica ANAF ca având de plată către bugetul asigurărilor sociale de stat suma de 78.879 lei (din care 36.906 lei reprezintă obligații fiscale accesorii). La bugetul asigurărilor sociale de sănătate, aceeași filială social-democrată apare cu o restanță de 27.441 lei (din care 12.664 lei reprezintă obligații fiscale accesorii). O restanță apare și la bugetul asigurărilor pentru șomaj, dar suma este mult mai mică: 2.439 lei.
Preşedintele filialei, Gabriela Firea, a precizat că datoriile sunt vechi, acumulate înainte de 2015. Aceste datorii au fost realizate  în mandatele de președinte ale lui Marian Vanghelie, Victor Ponta (interimar) și Ecaterina Andronescu, se afirmă într-un comunicat al PSD București. ”Pe mandatul lui Robert Negoiță și al Gabrielei Firea nu s-au înregistrat debite”, a mai precizat PSD București.  
Potrivit sursei citate, datoriile acumulate înainte de 2015 sunt pentru șapte angajaţi. Aproape 21.000 de lei reprezintă impozit pe salarii neachitat şi aproape 125.000 de lei restanţe la CAS şi CASS. În prezent,  PSD Bucureşti nu mai are angajaţi, doar voluntari de la organizaţiile de tineret, pensionari şi femei. Firea a declarat că ”normal ar fi ca cei care au făcut aceste datorii să le și achite”. ”Vom lua o decizie în cadrul organizației”, a precizat primarul Capitalei.
Coaliția PSD-ALDE a anunțat că vrea să îi taxeze pe angajatorii care nu plătesc contribuțiile de șomaj sau pentru sănătate, prin lege. Puterea vrea să transforme blocajul la sursă în infracțiune.

 

 

 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...