Șefa interimară a PNL, Raluca Turcan: Autoritatea Electorală Permanentă nu va restitui partidului 10% din banii cheltuiţi în campania electorală pentru alegerile parlamentare

Șefa interimară a liberalilor, Raluca Turcan, a declarat, miercuri, că partidul pe care îl conduce va recupera de la Autoritatea Electorală Permanentă o sumă „foarte mare” din cea solicitată pentru decontare.

Iulia Iancu 0 comentarii

Șefa interimară a liberalilor, Raluca Turcan, a declarat, miercuri, că partidul pe care îl conduce va recupera de la Autoritatea Electorală Permanentă o sumă „foarte mare” din cea solicitată pentru decontare, în timp ce 10% din banii cheltuiţi în campania electorală pentru alegerile parlamentare nu vor fi restituiţi, portivit News.ro.

"Există o informare (din partea AEP - n.r.), nu este încă transmisă oficial, dar PNL va recupera o sumă foarte mare din cea solicitată pentru decontare. Nu există în momentul de faţă o detaliere a motivelor pentru care o parte din bani nu sunt restituiţi. În momentul în care se va face această detaliere, fie pe partid, fie pe organizaţii, o vom face publică. Am înţeles că undeva în jur de 10% nu se vor deconta", a precizat Raluca Turcan, întrebată dacă a primit din partea AEP o informare cu privire la restituirea banilor cheltuiţi în campanie.

Un alt partid căruia AEP nu-i va retuna o parte din banii cheltuiţi în campania electorală este USR, partid care va contesta decizia AEP, prin care suma de 640.000 de lei cheltuită de formaţiune în timpul campaniei electorale nu va fi rambursată, a anunţat preşedintele partidului, Nicuşor Dan. Suma a fost strânsă în mare parte din donaţii făcute prin platformele Facebook şi Google, AEP acuzând lipsa semnăturilor olografe.

"USR va contesta decizia Autorităţii Electorale Permanente de a nu ne returna 640,000 ron pentru campania electorală, din care cea mai mare parte reprezintă donatiile primite prin platforma Finanţare Politică construită de Asociaţia G2 şi plăţi către Google şi Facebook. Motivul AEP este că toate acestea nu au semnăturile olografe ale donatorilor, Google şi Facebook! Decizia AEP ne întoarce în secolul trecut, într-o perioadă apusă când plăţile electronice erau abia la început şi supuse neîncrederii", a scris, miercuri, Nicuşor Dan, pe Facebook.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...