Vosganian: ALDE nu îl retrage pe Viorel Ilie, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul

Vicepreședintele ALDE, Varujan Vosganian, a anunțat marți că partidul său nu îl va retrage din funcție pe Viorel Ilie, ministrul pentru Relația cu Parlamentul.

Mihai Diac 0 comentarii

Vicepreședintele ALDE, Varujan Vosganian, a anunțat marți că partidul său nu îl va retrage din funcție pe Viorel Ilie, ministrul pentru Relația cu Parlamentul.

Vosganian a făcut această declarație în timp ce la sediul PSD se desfășura o întâlnire pe tema unei eventuale remanieri în Guvernul Tudose.

”În ceea ce-l priveşte pe ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, acum două săptămâni ALDE, prin vot,  a reconfirmat încrederea pentru ministrul nostru. Faţă de votul acela nu s-a întâmplat nimic şi nu intenţionăm să revenim asupra lui. În plus, acest vot al nostru şi încrederea acordată ministrului a fost reconfirmată şi de votul din Senat. Privind ipoteza remanierii, procedurile interne ale coaliţiei de guvernare spun limpede că orice remaniere se face în urma propunerilor pe care primul ministru le prezintă în faţa coaliţiei de guvernare. Neexistând până acum o astfel de propunere, pentru noi această posibilă remaniere rămâne doar o ipoteză pe care a prezentat-o primul ministru”, a declarat Varujan Vosganian.

Întrebat despre o eventuală remaniere, Vosganian a răspuns că "noi cu PSD nu am avut o astel de discuţie. Orice remaniere trebuie făcută prin consultarea Coaliţiei".

Vicepreședintele ALDE a avertizat că, dacă premierul Tudose îl va demite, totuși,  pe ministrul Viorel Ilie, atunci şeful Guvernului este cel care îşi doreşte ruperea Coaliţiei PSD - ALDE.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...