10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăPartidul Național Liberal a cucerit Capitala în turul I, fără precedent

Partidul Național Liberal a cucerit Capitala în turul I, fără precedent

Conform rezultatelor centralizate cu privire la primul tur al Alegerilor Prezidențiale 2019, PNL este principala forță politică din Capitală – scorul obținut de candidatul PNL la Președinția României, Klaus Iohannis fiind de 31.6%, urmat la o distanță considerabilă de candidatul USR, Dan Barna, cu 24.7% și de candidatul PSD, Viorica Dăncilă, cu 17.8% din totalul voturilor.

 Rezultatele de la aceste alegeri din care rezultă un număr de 289.000 voturi în București pentru Klaus Iohannis, cu 20.000 de voturi mai mult decât obținuse candidatul Iohannis în primul tur al alegerilor din 2014 la nivelul Capitalei, confirmă sprijinul celor peste 300.000 de oameni care au semnat în susținerea candidaturii sale. PNL București le mulțumește celor aproximativ 900.000 de bucureșteni care s-au prezentat la urne, implicându-se activ în stabilirea unui parcurs Euro-Atlantic pentru România. 

 Peste 60.000 de ore de activitate susținută au fost petrecute în campania electorală pentru primul tur al alegerilor prezidențiale, în care au fost implicați peste 1000 de membrii PNL reprezentând cele 6 organizații de sector ale PNL București, totalizând peste 1500 de acțiuni de campanie.

Un amplu proces de deschidere al PNL București i-a avut în centrul preocupărilor pe bucureșteni, cu care voluntarii noștri și președinții de organizații au intrat într-un dialog constant. Pe durata campaniei electorale, au fost organizate șase dezbateri, câte una pe fiecare sector, cu implicarea a peste 1000 de lideri ai societății civile, ai patronatelor, ai sindicatelor, ai mediului academic, pentru a găsi soluții în domenii cheie, pentru un București Normal: Rolul mediului de afaceri în dezvoltarea unui oraș civilizat (dezbatere publică organizată de PNL Sector 1, în data de 31.10.2019); Calitatea educației în București (dezbatere publică organizată de PNL Sector 2, în data de 24.10.2019), importanța infrastructurii, cea care generează dezvoltare economică (dezbatere publică organizată de PNL Sector 3, în data de 24.10.2019), Digitalizarea ca soluție pentru modernizarea Bucureștiului (dezbatere publică organizată de PNL Sector 4, în data de 06.11.2019), Egalitate în fața legii (dezbatere publică organizată de PNL Sector 5, în data de 25.10.2019), și Reforma Administrației ca prioritate zero pentru un București Normal (dezbatere publică organizată de PNL Sector 6, în data de 05.11.2019).

Rezultatul PNL, respectiv al candidatului partidului nostru în cursa prezidențială confirmă o activitate susținută, derulată de la preluarea în iulie 2019 a funcției de președinte interimar de către Violeta Alexandru dar și de către președinții organizațiilor de sector (Sebastian Burduja – Președinte PNL Sector 1, Monica Anisie – Președinte PNL Sector 2, Antonel Tănase – Președinte PNL Sector 3. Pavel Popescu – Președinte PNL Sector 4, Cristian Băcanu – Președinte PNL Sector 5, Ciprian Ciucu – Președinte PNL Sector 6).  

Pentru această echipă și pentru fiecare voluntar PNL București, munca serioasa va continua pentru turul al doilea al Alegerilor Prezidențiale și pentru toate alegerile care vor urma.

Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă