16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăPaul Brummell:"Ambasada Marii Britanii în România este fericită să sprijine Bucharest Pride"

Paul Brummell:”Ambasada Marii Britanii în România este fericită să sprijine Bucharest Pride”

Câteva sute de persoane participă sâmbătă, în Capitală, la “Marşul Diversităţii”, între care şi ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell.

“Sunt aici pentru Bucharest Pride. Ambasada Marii Britanii în România este fericită să sprijine Bucharest Pride, e o oportunitate de a sărbători comunitatea LGBT aici în România. Într-o lună, pe 6 iulie, aşteptăm London Pride în Marea Britanie. Este o sărbătoare foarte mare în acest an, sărbătorim 51 de ani de la dezincriminarea homosexualităţii în Marea Britanie şi aşteptăm 26.000 de persoane. Sunt foarte fericit că există şi un Bucharest Pride şi este un mesaj foarte important că diversitatea ne îmbogăţeşte”, a afirmat diplomatul.

Întrebat cum comentează faptul că lângă parada LGBT se află zeci de mii de persoane, participante la mitingul PSD, Paul Brummel a răspuns: “Cred că este un semn de democraţie vivace. Este foarte important că într-o democraţie toţi pot să exprime punctele lor de vedere, opiniile lor într-un mod pacifist”.

Participanţii la “Marşul Diversităţii” s-au adunat pe Calea Victoriei. Ei flutură steaguri reprezentative ale comunităţii LGBT şi baloane cu culorile acesteia.

“Marşul Diversităţii” se desfăşoară pe următorul traseu: Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – bd. Regina Elisabeta – Piaţa Universităţii, zona statui.

Cele mai citite

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...
Ultima oră
Pe aceeași temă