13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăPaul Stănescu: Intrarea mea în Guvern a fost la insistenţele PSD

Paul Stănescu: Intrarea mea în Guvern a fost la insistenţele PSD

El le-a mulţumit tuturor celor cu care a colaborat în Guvern, celor de la Ministerul Dezvoltării, iar noului ministru i-a urat succes, spunând că este disponibil dacă are nevoie de sfatul său.

“Am spus că voi analiza demisia mea, lucru care l-am şi făcut, şi am considerat că e momentul să-mi dau demisia pentru că nu mă agăţ de scaun şi nu m-am agăţat niciodată mai ales că (…) de fapt, intrarea mea în Guvern a fost la insistenţele PSD, nu a fost la insistenţele mele în niciun caz (…)”, a declarat, luni seară, Paul Stănescu.

Întrebat dacă el consideră că i s-a făcut o nedreptate prin propunerea de revocare, Stănescu a spus: “Nu, în politică se poate întâmpla orice. Ceea ce spun este că în Comitetul Executiv penultimul, nu ultimul, eu am avut o discuţie cu Liviu Dragnea de aproximativ o jumătate de oră, împreună cu colegul nostru de la Vaslui, domnul Buzatu, şi sigur că discutam lucrurile că nu e bine ce se întâmplă în partid, cu excluderile şi Liviu Dragnea nu a îndrăznit măcar să-mi spună atunci: domnule, ştii, eu vreau să pun în discuţie şi poziţia ta în Guvern. Primul ministru, doamna Viorica Dăncilă – căreia îi mulţumesc – eu nu am fost pe lista miniştrilor remaniabili şi atunci preşedintele Dragnea a spus trebuie să punem în discuţie poziţia în Guvern a lui Paul Stănescu. Putea să-mi spună dinainte: domnule, o să cer asta în CEx, ce faci? şi îi spuneam foarte simplu: îmi dau demisia, nicio problemă”

Paul Stănescu a mai spus că nu a vorbit cu Dragnea de foarte mult timp.

Vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării regionale, şi-a depus luni demisia din Guvern.

„În contextul evenimentelor din ultima vreme de pe scena politică, vă aduc la cunoştinţă că astăzi, 26 noiembrie, mi-am depus cererea de demisie din funcţia de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice. Aceasta a fost înregistrată la Secretariatul General al Guvernului cu nr. 16495/26.11.2018″, precizează Stănescu.

El reia afirmaţiile conform cărora este “un om de onoare, responsabil şi implicat” şi nu a urmărit niciun interes personal şi nu s-a agăţat niciodată de vreun scaun.

Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă