13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăPoliticăPe cine au votat bucureștenii drept cea mai bună variantă la Primăria...

Pe cine au votat bucureștenii drept cea mai bună variantă la Primăria Capitalei

40% din cei chestionați au considerat-o potrivită și foarte potrivită , în timp ce pe locul secund, la mare distanță, se situează un fost Primar, Traian Băsescu, cu 29%, scriu Ștoropesurse.ro.

Pe locurile următoare se situează Nicușor Dan (26%), Rareș Bogdan (23%), Vlad Voiculescu (22%), Victor Ponta (19%) și Violeta  Alexandru (6%).

De remarcat că actualul Primar General înregistrează și cea mai mică diferență între părerile nefavorabile și cele favorabile, de doar 16 procente, în timp ce restul potențialilor candidați înregistrează diferențe mult mai mari.

În ce privește genul persoanei care ar putea administra cel mai bine Bucureștiul, marea majoritate (61%) consideră că nu este important daca primarul general este femeie sau barbat, în timp ce 23% consideră că mai potrivit ar fi un bărbat.

Un alt fapt relevat de sondajul CURS este acela că bucureștenii își doresc în Capitală un echilibru politic într-o proporție covârșitoare – (90%) consideră că pe scena politică trebuie să fie un echilibru între partidele de stânga și de dreapta, și unele și altele fiind indispensabile pentru democrație.

Potrivit sondajului menționat, principalele 3 probleme cu care se confruntă bucureștenii sunt:

Poluarea/salubrizarea ineficientă – 19%

Aglomerația – 13%

Situația din grădinițe/școli – 12%

În legătură cu activitatea Primarului general Gabriela Firea, bucureștenii apreciază în proporție foarte mare programele sociale derulate de Primăria Capitalei, favorabilitatea cea mai mare înregistrându-se pentru sprijinul financiar de 2.500 lei acordat noilor născuți (90%), pentru ajutoarele acordate persoanelor cu dizabilități – 1.000 lei/lună pentru copii (89%) și 500 lei/lună (adulți), sau pentru stimulentul de 2.000 de lei pentru gravide (87%).

În ce privește marile proiecte de infrastructură demarate de Primarul General Gabriela Firea, cele mai oportune sunt considerate de către bucureșteni, potrivit sondajului amintit, următoarele:

Spitalul Metropolitan – 94%

Noua sală polivalentă – 93%

Lărgire Prelungirea Ghencea – 93%

Pod rutier Petricani – 92%

Lărgire Șos. Fabrica de Glucoză – 92%

Sondajul a fost realizat în perioada 9-23 ianuarie pe un eșantion reprezentativ de 1067 de respondenți la domiciliul acestora la un nivel de încredere de 95% cu o marjă de eroare de plus/minus 3 la sută.

Cele mai citite

Florida: Ron de Santis a semnat un proiect de lege care va interzice minorilor sub 14 ani să aibă conturi de rețele sociale

Guvernatorul republican al statului Florida, Ron de Santis, a semnat, luni, un proiect de lege care va interzice minorilor de sub 14 ani sa...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Cum își schimbă Nicușor Dan aspectul fizic, în timpul campaniilor electorale. FOTO

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pare să fie extrem de preocupat de aspectul său fizic, în perioada campaniilor electorale, când dorește să pară...
Ultima oră
Pe aceeași temă