30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăPoliticăPensiile au fost tăiate în Dolj, eroare informatică. Oamenii au crezut că...

Pensiile au fost tăiate în Dolj, eroare informatică. Oamenii au crezut că PNL a tăiat pensiile

Locuitorii din mai multe comune din județul Dolj au sesizat că pensia virată zilele trecute este mai mică decât ar trebui.

Vestea că pensiile au fost tăiate s-a răspândit rapid printre pensionarii din Dolj. Informația a venit de la cei care primesc banii pe card de la CEC, transmite PlayTech.

„Cu un milion şi şapte sute patruzeci de lei mai puţin. Soţia trebuia să încaseze 890 şi a încasat 760. (…) Cum luna septembrie când am luat mărit, exact mărirea de-am avut-o, ni s-a luat (…) Nu ne-a explicat nimeni, nimic”, spune Aurică Păcilă, pensionar.

Neliniștiți de cele întâmplate, pensionarii l-au vizitat pe primar pentru a-l întreba ce se întâmplă cu banii lor.

„Percepţia generală a fost că pensiile au scăzut instantaneu. Deci nu le-au spus nimeni, nimic. Doar că pe carduri era mai puţin. Eu i-am găsit aici şi erau nemulţumiţi. (…) Eu am încercat să îi liniştesc să le spun că asta nu se poate, fiindcă nu e posibil ca să se taie peste noapte”, spune Titel Stoenescu, primarul comunei Afumați din județul Dolj.

Oamenii au făcut plângeri și la Casa de Pensii, unde li s-a spus că există o eroare de calcul și că își vor primii banii înapoi.

Cele mai citite

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă