10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăUPDATE Liviu Dragnea a înăbușit potențialul puci ce i se pregătea în...

UPDATE Liviu Dragnea a înăbușit potențialul puci ce i se pregătea în CEx

UPDATE 20:00 – Liviu Dragnea i-ar fi convins vineri după-amiază pe liderii nemulțumiți să renunțe la planul lor de a-i cere sâmbătă la ședința CEX să facă un pas înapoi de la șefia PSD, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid.

Dragnea a avut vineri după-amiază o întâlnire cu mai mulți lideri PSD rebeli, printre care Paul Stănescu, Mihai Tudose, Niculae Bădălău, și a reușit să obțină un armistițiu cu aceștia. Astfel, aceștia ar fi renunțat la ideea de a-i pune sâmbătă în discuție mandatul la conducerea partidului, potrivit surselor G4Media.ro.

Este posibilă însă o remaniere guvernamentală pentru a mai atenua nemulțumirile din partid.

Dragnea le-a cerut liderilor PSD „să nu facă jocul lui Iohannis”, potrivit Mediafax.

Discuţile dintre liderii PSD şi preşedintele partidului au avut loc pe fondul propunerii senatorului Ecaterina Andronescu de schimbare a Guvernului şi de înlocuire a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.

 

Printre acești se numără vicepremierul Paul Stănescu, Marian Oprișan, Mihai Tudose și Niculae Bădălău, susține G4Media.ro. Ei ar vrea să propună o conducere colectivă a partidului la ședința CEX de la Neptun din acest week-end.

Nu e clar însă dacă liderii menționați și reprezentanții lor din CEX vor reuși să pună pe agenda discuțiilor cererea de schimbare a conducerii sau dacă Liviu Dragnea va reuși să înăbușe potențiala revoltă.

Liderii amintiți, plus Gabriela Firea, sunt nemulțumiți de prăbușirea partidului în sondaje după ultimele scandaluri majore: pesta porcină africană, scrisoarea plătită a lui Rudy Giuliani și, mai ales, mitingul din 10 august, cu violențele jandarmilor pe care Dragnea vrea să le paseze de la Carmen Dan la Firea și prefectul Speranța Cliseru.

”Mai multi colegi sunt nemulțumiți de modul în care este condus partidul și de directia spre care se îndreaptă. Ne izolăm de valorile europene. S-a format, deja, o masă critică a celor care nu vor ca România să fie izolată. Trebuie salvat în primul rând prestigiul țării pentru că, în caz contrar, vom fi paria Europei și ne vor ocoli investitorii, va scădea inevitabil economia și, deci, nivelul de trai. Va fi o rușine pentru noi dacă se va confirma că Bulgaria va scăpa de Shengen și Romania nu”, a declarat pentru G4Media.ro unul dintre liderii PSD care vor ca Dragnea să plece de la șefia partidului.

Tot G4Media.ro a arătat că între Paul Stănescu și Liviu Dragnea sunt tensiuni majore. Stănescu i-a reproșat lui Dragnea că încearcă să plaseze răspunderea pentru violențele de la miting pe umerii Gabrielei Firea și ai prefectului Speranța Cliseru, pentru a o scăpă pe protejata sa, Carmen Dan, de răspundere.

Rămâne însă de văzut dacă declarațiile de intenție anunțate de nemulțumiții din PSD se vor transforma în acțiuni asumate public sau, la fel cum s-a mai întâmplat întrecut ci dizidenți gen Bădălău sau Tudose, aceștia nu vor bata palma în ultimul moment cu Liviu Dragnea.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă