15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăPeste 65.000 de români cer Parlamentului vot prin corespondență

Peste 65.000 de români cer Parlamentului vot prin corespondență

Petiția a fost inițiată de comunitatea Declic, care a notificat oficial partidele parlamentare în legătură cu solicitarea cetățenilor.

„În prezent, nu avem cadru legal pentru votul prin corespondență nici pentru prezidențialele din 2019, nici pentru parlamentarele din 2020. Mai este foarte puțin timp și, dacă Parlamentul nu ia rapid măsuri, vor fi aceleași cozi umilitoare și la aceste alegeri”, a declarat Ana Racheleanu, campaigner Declic. 

Ca să fie aplicată la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019, o eventuală lege a votului prin corespondență trebuie să fie publicată în Monitorul Oficial nu mai târziu de 1 octombrie 2019. 

 „Mii de români din străinătate au fost împiedicați să își exercite un drept fundamental, acela de a vota. Pentru ca aceste umilințe să nu se mai repete, este absolut necesară o lege unitară, care să permită votul prin corespondență și/sau electronic pentru toate tipurile de scrutine”, a adăugat Ana Racheleanu.

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă