Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Plumb: Președinția română a UE mizează pe fluidizarea fondurilor europene

Plumb: Președinția română a UE mizează pe fluidizarea fondurilor europene

Preşedinţia română la Consiliul UE mizează pe fluidizarea procesului de programare a fondurilor europene şi pe o mai mare flexibilitate, a afirmat Rovana Plumb, la întâlnirii avute la Madrid cu ministrul spaniol al Finanţelor, Maria Jesus Montero Cuadrado.

George Dumitrescu 0 comentarii

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului de resort, ministrul Fondurilor Europene a prezentat perspectiva şi priorităţile Preşedinţiei României la Consiliul UE în ceea ce priveşte Politica de Coeziune şi a a arătat, în acest sens, că obiectivul acestui mandat îl reprezintă continuarea negocierilor într-un ritm dinamic, în vederea iniţierii trialogului cu Parlamentul European.

De asemenea, Rovana Plumb a punctat că o preocupare majoră pentru Preşedinţiei României o reprezintă evitarea întârzierilor generate de un eventual acord tardiv la nivel european.

"De aceea, a subliniat că o adoptare la timp a proiectelor de regulamente va putea asigura o fluidizare a procesului de programare a viitorilor bani europeni dar şi o mai mare flexibilitate. La întrevederea ce a avut loc la Madrid cei doi miniştri au subliniat faptul că atât Spania, cât şi România au ca obiectiv comun asigurarea unor premise pentru o politică de coeziune mai flexibilă şi, prin urmare, mai capabilă să răspundă nevoilor punctuale de dezvoltare dar şi diversităţii regionale a Uniunii. Din acest punct de vedere, a arătat importanţa susţinerii finanţării din Fondul de Dezvoltare Regională a unor sectoare care asigură dezvoltarea durabilă a Uniunii, precum turismul sau patrimoniul cultural european", se precizează în comunicatul citat.

Ministrul român al Fondurilor Europene a iniţiat o serie de întâlniri bilaterale cu miniştri din statele membre ale UE, în vederea obţinerii de sprijin pentru consolidarea Politicii de Coeziune, care gestionează fondurile de care ţările membre UE au nevoie pentru a susţine competitivitatea şi a recupera decalajele de dezvoltare la nivel regional.

Din delegaţia României au mai făcut parte ambasadorul Gabriela Dancău şi Călin Chira, ataşatul României la Bruxelles, responsabil cu negocierea dosarului privind Politica de Coeziune.

În cursul zilei de vineri, Rovana Plumb are prevăzută, la Roma, o întrevedere cu ministrul pentru Regiunile din Sudul Italiei, Barbara Lezzi.

Politica de Coeziune este un instrument de finanţare, care asigură solidaritatea între Statele Membre şi regiunile europene, ca principiu fondator al integrării europene. Acesta instrument este compus din trei fonduri: Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), Fondul Social European (FSE) şi Fondul de Coeziune (FC).

Comentarii

loading...