10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăPNL a dat o mână de ajutor PSD pentru a-și vota omul...

PNL a dat o mână de ajutor PSD pentru a-și vota omul la ANCOM

În afară de Stoica, pe lista celor admiși, din 14 candidaturi depuse, se mai aflau Catrina Manuela Maria, Smeeianu Ion și Rozolea Mircea Valentin.

Stoica, un avocat destul de discret care a fost șeful Cancelariei lui Victor Ponta pe vremea când acesta era premier a fost votat cu 283 de voturi „pentru” și 36 ”împotrivă”. Acest număr mare de voturi nu putea fi atins fără ajutorul altor partide, ținând cont că PSD și Pro România ar fi avut singure undeva la 240 de voturi, deci parlamentari de la PNL au votat alătui de ei.

Stoica urmează să ocupe funcţia de preşedinte al ANCOM pentru perioada rămasă a mandatului de șase ani, care a început la 11 mai 2017, deci pentru încă trei ani. Joia trecută, Parlamentul a luat act de demisia lui Sorin Grindeanu din funcţia de preşedinte al ANCOM şi a declarat vacant acest post.

USR PLUS susține însă că este vorba despre încă o instituție cheie capturată pentru următorii ani, prin faptul că PSD şi-a impus omul la şefia ANCOM.

„Pe ultima sută de metri înainte de alegerile parlamentare, PSD s-a asigurat astăzi, cu tăcerea complice a PNL, că îşi impune omul la şefia ANCOM, instituţia care reglementează sectorul comunicaţiilor în România şi ar trebui să vegheze asupra unei pieţe de zeci de miliarde de lei”, a transmis USR PLUS printr-un comunicat.

Citește și: PSD nu-și ia mâna de pe ANCOM

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă