PNL a votat alături de PSD pentru a respinge bugetul Primăriei sectorului 1

PNL a votat alături de PSD pentru a respinge bugetul Primăriei sectorului 1

Proiectul de buget al Sectorului 1 pe anul 2021, propus de primarul Clotilde Armand, a fost respins în şedinţa Consiliului Local de luni.

Romania libera 0 comentarii

Proiectul de hotărâre nu a primit suficiente voturi pentru a fi adoptat, înregistrându-se 11 voturi „pentru'', 6 abţineri şi 9 voturi „împotrivă''.

Consilierul local liberal Dinu-Nicolae Gheorghe i-a solicitat lui Clotilde Armand să scoată proiectul de pe ordinea de zi și a arătat că bugetul este ilegal pentru că e construit în baza unei organigrame suspendate de instanţă. El a afirmat că, în această speţă, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) a opinat că se revine la situaţia anterioară hotărârii de Consiliu Local referitoare la reorganizarea aparatului de specialitate al primarului Sectorului 1.

„Şi noi insistăm să intrăm în legalitate şi solicităm totodată aparatului de specialitate să întreprindă toate măsurile necesare pentru intrarea în legalitate, pentru că nu cred că vrea cineva din rândul consilierilor locali să voteze un buget ilegal", a declarat consilierul local PSD Daniela Popa.

Primarul sectorului 1 a spus însă că decizia instanţei vizează suspendarea unei hotărâri care este deja implementată. Ea a insistat asupra importanţei de a vota bugetul, chiar şi în eventualitatea în care hotărârea de reorganizare luată de Consiliul Local ar fi anulată de instanţă.

Bugetul trebuia votat inițial în şedinţa din 12 aprilie, dar atunci a fost respinsă ordinea de zi.

 

Comentarii

loading...