8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăPNL anunţă moţiune simplă împotriva lui Şova

PNL anunţă moţiune simplă împotriva lui Şova

La audierea de marţi va veni şi Narcis Neaga, directorul general interimar al CNAIR.

“Comisia de transporturi a acceptat propunerea preşedintelui comisiei care reprezintă PNL, Lucian Bode, ca în cursul acestei săptămâni să îi audieze pe ministrul Transporturilor şi pe directorii principalelor companii – CFR şi CNAIR (Compania de administrare a infrastructurii rutiere – n.r.)”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL care a avut loc luni la Parlament.

Printre motivelepentru care PNL va depune o moţiune simplă prin care să ceară demisia ministrului Transporturilor, se numără blocarea proiectelor de infrastructură şi nerespectarea termenelor cu privire la aplicarea Master Planului în domeniu.

“Am luat decizia de a depune o moţiune împotriva ministrului Transporturilor, la Senat, în cursul acestei săptămâni datorită unor motive evidente pentru toată lumea şi anume pentru blocarea tuturor proiectelor de infrastructură, incapacitatea de a absorbi fonduri europene pe Programul Operaţional Investiţii Mari, pentru nedemararea niciunui proiect nou cu finanţare europeană din cadrul Master Planului şi ignorarea completă, ieşirea din termene în ceea ce priveşte aplicarea Master Planului prin faptul că nu au demarat tronsoane de autostradă fundamentale, cum ar fi tronsonul Sibiu-Piteşti sau tronsonul Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni”, a completat Orban.

Liderul PNL a vorbit şi despre proiectul prin care trebuie asigurată navigabilitatea pe Dunăre, despre care acesta spune că “bate pasul pe loc”.

“Proiectul de asigurare a navigabilităţii Dunării bate pasul pe loc, deşi este finanţat din fonduri europene încă din 2008, iar infrastructura feroviară este într-o stare de dezastru şi ministrul Transporturilor nu face nimic în acest sens”, a conchis preşedintele liberal.

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă