Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

PNL cere CCR amânarea dezbaterii sesizărilor pe legile Justiţiei şi Codului penal

PNL cere CCR amânarea dezbaterii sesizărilor pe legile Justiţiei şi Codului penal

Partidul Naţional Liberal a depus vineri la CCR o solicitare pentru suspendarea dezbaterii sesizărilor privind legile Justiţiei şi Codului penal până la pronunţarea Comisiei de la Veneţia, amintind că inclusiv judecătorii constituţionali au cerut opinia acestui for de experţi.

Iulian Budușan 0 comentarii

"Având în vedere apartenenţa României la Uniunea Europeană, la NATO şi la Consiliul Europei, aducând în atenţia dumneavoastră solicitarea Secretarului general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, adresată joi, 6 iulie 2018, „tuturor părţilor implicate” de a aştepta opinia Comisiei de la Veneţia înainte de a lua vreo altă decizie în privinţa legislaţiei, vă înaintăm solicitarea de a suspenda soluţionarea cauzelor afate pe rolul Curţii Constituţionale, până la finalizarea şi publicarea punctelor de vedere ale Comisiei de la Veneţia, respectiv până la primirea răspunsurilor la întrebările amintite din partea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, referindu-ne la: Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.135/2010, precum şi Legii nr.304/2004, a Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, şi a Legii nr.304/2004, şi a Legii nr.317/2004", se arată în solicitarea trimisă de PNL către CCR.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, aminteşte în comunicatul de presă că inclusiv CCR a solicitat analiza Comisiei de la Veneţia asupra proiectelor de lege amintite.

"Apreciem practica constantă a Curţii Constituţionale de a-şi consolida jurisprudenţa în materie constituţională, ţinând cont de-a lungul timpului de opiniile şi analizele Comisiei de la Veneţia. În acelaşi timp, reamintim faptul că inclusiv Curtea Constituţională a solicitat analiza acestui for de experţi asupra unor soluţii legislative aflate în dezbaterea parlamentară ori adoptate de Guvern", precizează liderul PNL.

Ludovic Orban a anunţat luni încă de luni că liberalii vor trimite o scrisoare către CCR prin care vor cere judecătorilor Curţii să amâne dezbaterea sesizării asupra modificărilor Codului de procedură penală, până la exprimarea unei opinii de către Comisia de la Veneţia.

 
"PNL trimite o scrisoare către CCR pentru a amâna dezbaterea sesizării de neconstituţionalitate înaintată de opoziţie contra proiectului de lege privind Codul de procedură penală, de asemenea această amânare o solicităm până la adoptarea unui punct de vedere de către Comisia de la Veneţia", a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al partidului.

 

Comentarii

loading...