13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăPNL cere demisia ministrului Transporturilor

PNL cere demisia ministrului Transporturilor

”În şedinţa Biroului executiv de azi am luat în discuţie reacţiile autorităţilor române după scrisoarea doamnei comisar Corina Creţu, adresată celor doi miniştri Rovana Plumb şi Lucian Şova, respectiv doamnei Dăncilă. (…) Îi solicit domnului Şova să se întoarcă la comisie unde va fi respectat nu aşa cum respectă el membrii comisiei şi să îşi depună mandatul din fruntea ministerului Transporturilor, iar dacă nu va răspunde solicitărilor noastre, PNL a decis să depună o moţiune simplă împotriva ministrului Transporturilor”, a declarat Lucian Bode, după şedinţa Biroului Executiv, citează Mediafax.

Lucian Şova a refuzat prima invitaţie, susţinând că toate informaţiile cerute de comisie se regăsesc pe site-ul Ministerului Transporturilor şi că nu poate onora invitaţia, fiind la o conferinţă în Germania.

”Ministrul Transporturilor a invitat la minister principalii antreprenori în ceea ce priveşte lucrările de infrastructură, respectiv feroviare. Nu ştim public ce anume a discutat şi care sunt concluziile respectivei întâlniri. În aceste condiţii am decis să îl invităm pe domnul ministru Şova la comisie să dea explicaţii cu privire la concluziile intâlnirii avute marţea trecuta la minister pentru, miercuri, 23 mai. Domnul Şova ne-a transmis că apreciează interesul nostru pentru acest subiect şi să consultăm pagina de internet a Ministerului Transporturilor unde vom găsi informaţii cu privire la gradul de absorbţie al fonduilor europene în ceea ce priveşte Ministerul Transporturilor”, a mai precizat Lucian Bode.

Comisarul european, Corina Creţu, i-a transmis, pe 25 aprilie, premierului Viorica Dăncilă, miniştrilor Lucian Şova şi Rovana Plumb, o scrisoare în care îşi exprima îngrijorarea cu privire la riscul dezangajării fondurilor UE, potrivit documentului prezentat, luni, de PNL.

“Mă adresez dumneavoastră cu privire la situaţia actuală a investiţiilor din domeniul transporturilor, ca parte a Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) pentru perioada 2014-2020. Având în vedere că ne apropiem de jumătatea actualei perioade de programare şi că este momentul în care serviciile Comisiei încep pregătirile pentru următoarea perioadă de programare, sunt extrem de îngrijorată cu privire la planificarea şi implementarea proiectelor de infrastructură de transport care sunt cofinanţate de Fondul de coeziune şi de Fondul european de dezvoltare regională (FEDER) în România. (…) În acest sens autorităţile române vor trebui să acorde o atenţie deosebită exerciţiilor bugetare pentru doua fază se vor apropia de finalizare iar noile proiecte riscă a fi încă în faza de demarare, fără să genereze cheltuielile necesare”, afirmă comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, în scrisoarea adresată ministrului Transporturilor, Lucian Şova, ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi premierului Viorica Dăncilă.

Cele mai citite

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă