PNL contestă candidatura lui Mircea Drăghici pentru AEP

PNL contestă candidatura lui Mircea Drăghici pentru AEP

PNL contestă candidatura lui Mircea Drăghici pentru șefia AEP

PNL solicită retragerea de urgenţă a candidaturii deputatului PSD Mircea Drăghici pentru şefia Autorităţii Electorale Permanente (AEP), a declarat, joi, preşedintele partidului, Ludovic Orban.

Romulus Georgescu 0 comentarii

”Solicităm retragerea de urgenţă a acestui candidat şi facem apel către toate partidele parlamentare ca în fruntea AEP-ului să fie susţinut un candidat asupra căruia să nu existe nicio umbră de îndoială privitoare la capacitatea de a asigura o conducere a AEP, prin care AEP să asigure legalitatea şi corectitudinea alegerilor care vor urma”, a afirmat Orban.

Recent, au apărut informații neoficiale potrivit cărora DNA ar fi început, pe 8 februarie, urmărirea penală în cazul utilizării subvențiilor primite de PSD în alte scopuri decât au fost declarate. Trezorieul PSD, Mircea Drăghici, cel care a supervizat aceste subvenții, a fost validat de PSD, pe 19 februarie, pentru postul de președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP), instituție de la care DNA a cerut, pe 11 februarie documente referitoare la subvenția PSD.

”Noi am cerut retragerea acestui candidat fără să ştim lucru acesta. În cazul în care s-a declanşat o anchetă penală, cu siguranţă PSD trebuie să retragă de urgenţă acest candidat. Noi considerăm că această propunere făcută de Dragnea pentru şefia AEP reprezintă o tentativă clară de a pregăti fraudarea alegerilor”, a comentat Orban. ”Gândiţi-vă că în următorii doi ani vor avea patru rânduri de alegeri - alegeri europarlamentare, alegeri prezidenţiale, alegeri locale şi alegeri parlamentare. Nu există nicio garanţie privind neutralitatea AEP şi privind corectitudinea şi legalitatea organizării acestor alegeri, atât timp cât cel care a fost condamnat definitiv pentru fraudarea referendumului numeşte în fruntea AEP o slugă credincioasă, care dacă mai are şi dosar penal va fi şi mai credincioasă în a executa orbeşte comenzile ticăloase ale lui Liviu Dragnea”, a adăugat liderul liberal.

Daniel Barbu şi-a înaintat vinerea trecută demisia de la şefia AEP, din motive personale. Miercuri, deputatul PSD Mircea Drăghici, trezorier al partidului, a declarat că îşi depune candidatura pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente şi depinde de Parlament dacă va fi validat, menţionând că i se pare normal să ocupe această funcţie cât timp nu va mai fi om politic.
Parlamentul se va reuni în şedinţă comună miercurea viitoare pentru numirea noului şef al Autorităţii Electorale Permanente.

Comentarii

loading...