Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

PNL nu votează rectificarea bugetară

PNL nu votează rectificarea bugetară

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că liberalii nu vor vota rectificarea bugetară pentru că nu au votat nici Legea bugetului de stat pentru 2018 şi afirmă că rectificarea este ”o mare minciună”.

George Dumitrescu 0 comentarii

”Nu ai cum să prevezi cheltuieli mai mari, în condiţiile în care tu ai încasat sub planul pe care ţi l-ai făcut”, a spus liderul liberalilor.

Liderul liberalilor a fost întrebat, sâmbătă, la Sibiu, dacă PNL va vota rectificarea bugetară şi a negat.

”Nu am votat nici Legea bugetului de stat. Cu siguranţă, actuala rectificare bugetară este o mare minciună. Nu ai cum să prevezi cheltuieli mai mari, în condiţiile în care tu ai încasat sub planul pe care ţi l-ai făcut în materie de venituri ale bugetului de stat. Această rectificare este o rectificare mincinoasă, care nu rezolvă niciuna dintre marile probleme ale bugetului”, a spus Orban.

Acesta a explicat că cea mai mare dintre probleme este lipsa banilor pentru autorităţile locale care riscă să rămânăm fără banii de salarii şi de cofinanţare a proiectelor, ceea ce va duce la pierderea de fonduri europene.

”Prima şi cea mai importantă problemă este aceea de a reda autorităţilor locale banii care au fost furaţi prin transferul contribuţiilor şi prin legea bugetului de stat. (...) Conform calculelor noastre, este necesară o sumă de 5 miliarde, adică exact suma pe care au pierdut-o autorităţile locale la nivel naţional ca urmare legii bugetului de stat şi ca urmare a OUG 79 privind transferul contribuţiilor şi reducerea impozitului pe venit. Solicităm Guvernului să îşi respecte programul de guvernare şi să asigure transferul integral al impozitului pe venit ca sursă de venit pentru autorităţile locale. Într-un procent de 62 – 64 la sută direct pentru localităţi, 18 - 20% pentru consiliile judeţene, restul prin împărţirea pe formulă pentru asigurarea cheltuielirlor de funcţionare a autorităţilor locale. În cazul în care nu vor face acest lucru, foarte multe primării vor rămâne şi fără bani de salarii, vor rămâne fără cofinanţările necesare pentru proiecte europene şi e posibil să pierdem foarte multe fonduri europene ca urmare a faptului că autorităţile locale nu o să mai aibă banii necesari pentru cofinanţări şi foarte multe proiecte de investiţi care pot să îmbunătăţească viaţa locuitorilor din aceste localităţi vor fi sistate ca urmare a jefuirii literalmente a autorităţilor locale”, a mai spus Ludovic Orban.

Liderii liberali s-au reunit, vineri şi sâmbătă, la Sibiu, în şedinţa Biroului Executiv. La discuţii a aperticipat, vineri seară, şi preşedintele Klaus Iohannis.

 

Comentarii

loading...