Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UPDATE: Moțiunea simplă împotriva lui Toader a fost depusă

UPDATE: Moțiunea simplă împotriva lui Toader a fost depusă

UPDATE: Deputatul USR Stelian Ion a anunţat, în plenul Camerei Deputaţilor, depunerea unei moţiuni simple pe Justiţie, iniţiată de formaţiunea sa şi de liberali, intitulată "Ministrul Justiţiei, un ministru de nota 4".

Rl online 0 comentarii

"După cum ştiţi, pentru fiecare dintre noi vine o vreme a evaluărilor. A venit astăzi vremea evaluării domnului ministru Tudorel Toader. După Ordonanţa odioasă 92/2018, care a bulversat, pur şi simplu, parchetele, după toate nenorocirile pe care le-a făcut pe acest domeniu al Justiţiei, a venit momentul bilanţului şi depunem astăzi această moţiune simplă împotriva politicii sistematice de distrugerea Justiţiei dusă de acest ministru", a spus Stelian Ion.

Preşedintele de şedinţă, Florin Iordache, a precizat că Biroul permanent va decide asupra dezbaterii acestei moţiuni simple.

Partidul Naţional Liberal va depune împreună cu Uniunea Salvaţi România moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat luni preşedintele PNL, Ludovic Orban, precizând că moţiunea va fi depusă cel mai probabil în cursul acestei săptămâni. ”Am luat decizia să înaintăm moţiunea împotriva ministrului Justiţiei Tudorel Toader. Am văzut spre finalul săptămânii trecute că un partid partener din opoziţie doreşte să iniţieze de asemenea moţiune împotriva lui Tudorel Toader şi am luat decizia să nu depunem două moţiuni, ci să depunem o singură moţiune în care să punem cap la cap temeiurile care stau la baza moţiunii atât din partea PNL cât şi din partea USR. L-am desemnat pe preşedintekle Comisiei juridice să lucreze împreunpă cu colegii de la USR”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, după Bex.

Întrebat când va fi depusă moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, Ludovic Orban a spus că „cel mai probabil în cursul acestei săptămâni”.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a anunţat încă de miercuri că partidul va iniţia o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pentru „modul în care s-a folosit de observaţiile forurilor internaţionale pentru a da o lovitură sistemului de justiţie”.

„Dincolo de demersul de astăzi, PNL, în situaţia gravă în care a ajuns justiţia din România, a decis să iniţieze o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, care va fi depusă săptămâna viitoare, pentru toată activitatea acestui personaj, acestei unelte politice a lui Liviu Dragnea, la conducerea Ministerului Justiţiei, care în mod ticălos se foloseşte de observaţiilor unor foruri internaţionale pentru a mai da o lovitură sistemului de justiţie din România, asigurându-şi astfel titulatura de călău al independenţei justiţiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

Comisia de la Veneţia a exprimat preocupare, în avizul adoptat vineri, privind proiectele de amendamente la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală din România, subliniind că modificările afectează grav eficienţa sistemului judiciar penal şi acţiunile anticorupţie.

Conform avizului adoptat vineri, Comisia de la Veneţia "exprimă preocupare că multe dintre proiectele de amendamente la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală din România afectează grav eficienţa sistemului judiciar penal în combaterea infracţiunilor de corupţie, a infracţiunilor violente şi a criminalităţii organizate".

"Comisia Veneţia recomandă autorităţilor române să efectueze o reevaluare totală a amendamentelor ambelor coduri printr-un proces de consultare complet şi eficient în scopul obţinerii unor propuneri legislative solide şi coerente care să beneficieze de o largă susţinere în cadrul societăţii din România, ţinându-se cont în totalitate de standardele aplicabile şi de îndrumările Curţii Constituţionale", transmite Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept, un organism din cadrul Consiliului Europei (CoE).

Comentarii

loading...