11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăPNL solicită demisia Doinei Gradea, șefa TVR și a radioului public

PNL solicită demisia Doinei Gradea, șefa TVR și a radioului public

“PNL este stupefiat de informaţiile care au fost făcute publice din interiroul TVR, despre maniera în care conducerea actuală a Televiziunii Publice, numită de PSD, încearcă să preia controlul absolut al acestei instituţii şi să pună pumnul în gură jurnaliştilor critici cu puterea”, a spus Dancă.

PNL a cerut demisia Doinei Gradea, iar dacă până marţi nu va face acest lucru, va fi convocată la audieri în Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor.

“PNL cere demisia preşedintelui directorului general Doina Gradea, şi dacă până marţi nu înţelege să dea curs acestei solicitări, preşedintele Comisiei de cultură, Gigel Ştirbu, o va convoca la audieri. Ceea ce se întâmplă în Televiziunea Publică este de neacceptat, cu atât mai mult cu cât aflăm despre abuzuri de neimaginat din partea unui director general la adresa jurnaliştilor, chiar în Ziua Mondială a Libertăţii Presei”, a continuat acesta.

El afirmă că PSD a “capturat” statul român, iar acum bagă pumnul în gură jurnaşiştilor Televiziunii Publice.

“PSD şi ALDE au capturat statul român, instituţie după instituţie, de la Curtea de Conturi, ANRE, ASF, astăzi am văzut şi Consiliul Concurenţei, aflăm cum vor să bage pumnul în gură jurnaliştilor de la Televiziunea Publică şi după exprimarea doamnei directorgeneral, dacă eaceste înregistrări sunt adevărate, aceşti jurnalişti trebuie tăiaţi de pe post. Este un atac incalificabil al unui manager de televiziune la adresa independenţei editoriale a jurnaliştilor. Jurnaliştii din această ţară nu mai au voie nici să pună întebări”, a mai spus Dancă.

O primă parte a unei anchete realizate de jurnalistul Dragoş Pătraru în ultimele şapte luni, “de când am aflat planul pe care noua conducere îl are cu TVR”, a fost publicată joi, de Ziua Mondială a Libertăţii Presei, pe platforma YouTube, unde mai multe înregistrări din discuţii cu Doina Gradea, preşedinte-director general al SRTv, şi Eduard Dârvariu, director TVR 1 şi producător executiv, relevă, spune el, acţiuni de intimidare, ameninţări şi cenzură.

Acordul semnat cu SRTv îi impune lui Pătraru să nu vorbească „de rău” instituţia, cu excepţia situaţiei în care este vorba despre interesul public.

În înregistrarea video publicată joi pe YouTube, Dragoş Pătraru reclamă, în calitate de avertizor public: acţiuni de intimidare, ameninţări, cenzură, încălcarea valorilor şi normelor etie ale TVR, decizii editorile împotriva interesului public şi decizii financiare împotriva bugetului.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă