Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

PNL va contesta la CCR proiectul de modificare a Codului de procedură penală

PNL va contesta la CCR proiectul de modificare a Codului de procedură penală

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, a anunţat luni că PNL va contesta la Curtea Constituţională proiectul de lege privind modificarea Codului de procedură penală.

Rl online 0 comentarii

"Acest proiect de lege este o cârdăşie a infractorilor politici pentru că aţi scăpat inclusiv infracţiunile de corupţie, de evaziune fiscală, infracţiunile prin mijloacele economice de arestare preventivă. Este posibil să faceţi aşa ceva unei Românii care se luptă să menţină siguranţa în zonă, unei Românii care se luptă să ofere şanse unor cetăţeni, că legea se aplică pentru toţi, să scoateţi corupţia din arestarea preventivă, este doar pentru domnul Dragnea şi acoliţii săi. PNL va contesta la CCR această greşeală, această eroare pe care dvs. o faceţi pentru România şi pentru românii pe care ar fi trebuit să îi reprezentaţi", a spus Turcan la dezbaterea modificărilor Codului de procedură penală din plenul Camerei Deputaţilor.

Ea a adăugat că dezbaterile din Comisia specială pentru elaborarea legilor Justiţiei la acest proiect au fost mai mult de formă.

"Pe ultima sută de metri aţi introdus o serie de amendamente la propriile articole pe care la Senat le-aţi votat într-o anumită formă. Şi ce ne propuneţi dvs. astăzi aici, pentru că puteţi? Ne propuneţi aşa, revizuirea hotărârilor judecătoreşti definitive poate fi cerută în cazul în care soluţionarea cauzei nu este semnată sau redactată de către judecătorul care a participat la proces. Cu alte cuvinte, dacă există o decizie definitivă şi judecătorul a fost promovat sau s-a pensionat, aşa cum pe legile Justiţiei aţi încurajat prin condiţii favorabile foarte mulţi judecători, se revizuiesc decizii definitive. O fi domnul Dragnea în această situaţie? Nu ştiu. Răspundeţi dvs.", a mai spus Turcan. 

Comentarii

loading...