13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăPNL va depune miercuri moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

PNL va depune miercuri moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

,,Am adoptat de principiu proiectul textului moţiunii de cenzură care va fi comunicat partenerilor noştri din Opoziţie, va fi deschis propunerilor şi completărilor. Am stabilit negociatorii partidului şi un calendar de negociere cu toate grupurile parlamentare, mai puţin grupul PSD, şi am decis implicarea tuturor membrilor BEX care sunt în Parlament şi a parlamentarilor PNL în procesul de convingere a parlamentarilor de a susţine această moţiune de cenzură. (…) Începând de astăzi, s-au declanşat negocieri, discuţii”, a declarat Orban, la Parlament.

Președintele PNL, Ludovic Orban, afirma la sfârşitul lunii mai că liberalii vor depune o moţiune de cenzură, în această sesiune parlamentară, dacă Guvernul Dăncilă nu va demisiona.

,,Românii, în majoritate zdrobitoare, nu mai vor ca la putere să fie PSD. (…) Din acest motiv, PNL va face toate demersurile constituţionale, legale, posibile, pentru a pune punct acestei guvernări. Repetăm solicitarea noastră către Guvern: daţi-vă demisia, (…) românii nu vă mai vor în fruntea României. În cazul în care Guvernul nu îşi va da demisia, PNL va depune, până la sfârşitul sesiunii parlamentare, o moţiune împotriva acestui Guvern”, a declarat Orban.

El a spus că PNL va face toate eforturile de negociere pentru a convinge parteneri din Opoziţie să voteze moţiunea de cenzură.

“PNL va face toate eforturile de negociere pentru a convinge parteneri din Opoziţie, grupuri parlamentare, parlamentari individuali să voteze moţiunea de cenzură pentru a transpune în practică voinţa exprimată de români. (…) Parlamentul astăzi este oglinda votului din 2016. Rău ar fi pentru noi să nu depunem moţiune de cenzură. Vom utiliza toate argumentele posibile, legale, constituţionale pe care le avem la dispoziţie, toate argumentele politice, vom acţiona în numele unei voinţe clar exprimate de cetăţeni şi vom încerca să obţinem cât mai multe voturi pentru reuşita acestei moţiuni de cenzură. Pe de altă parte, poţi să acuzi Opoziţia atunci când nu depune moţiune de cenzură, nu atunci când depune şi depunem toate diligenţele şi toate eforturile pentru reuşita acestei moţiuni de cenzură”, a conchis liderul liberal.

Moţiunea de cenzură este susţinută de PMP, UDMR, USR, Pro România.

Cele mai citite

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Krainer, va fi adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner, a acceptat să fie adus în ţară din Irlanda, iar...

Bulgaria: Captură de heroină de aproape 8,5 milioane euro într-un camion ce venea din Iran către Europa de Vest

Heroina era ascunsă în 618 pachete în interiorul celor 156 de saltele de dormit declarate oficial şi transportate în camion. Oficialii au evaluat captura...

Vântul puternic a suspendat manevrele în porturile de la Marea Neagră

Vântul puternic suspendă, sâmbătă, manevrele în porturile de la Marea Neagră, potrivit jurnalul.ro. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă