10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăPoșta Română distribuie pliante PSD la pachet cu pensia

Poșta Română distribuie pliante PSD la pachet cu pensia

Partidul Naţional Liberal va da în judecată Partidul Social Democrat pentru ”transformarea Poştei Române într-o filială a PSD”, a anunţat ieri preşedintele formaţiunii, Ludovic Orban. El s-a referit la încheierea unui protocol între PSD şi Sindicatul Liber din Poşta Română, în urma căruia factorii poştali vor fi obligaţi să distribuie materiale de campanie pentru social-democraţi şi a prezentat un document în acest sens. ”Vom da în judecată PSD pentru o mizerie inimaginabilă pe care a comis-o folosind Poşta Română”, a anunţat Orban la finalul Biroului Executiv al PNL.

El a prezentat o comunicare din partea preşedintelui Sindicatului Liber din Poşta Română, Matei Brătianu, către filialele sindicatului, în care anunţă că s-a luat decizia în Comitetul executiv sindical să încheie un protocol cu PSD.

”Preţul transformării Poştei Române de către Dragnea şi liderul sindicatului din Poşta Română este cuprins în această comunicare în care domnul Brătianu spune că trebuie să încheie acest protocol cu PSD pentru că va fi promovat un act normativ pentru introducerea personalului de distribuire pedestră şi a celui care lucrează permanent de noapte în categoria personalului care lucrează în condiţii speciale. Să transformi această posibilă reglementare în sprijinul angajaţilor din Poşta Română într-o formă de mită pe care o dă PSD, prin intermediul lui Brătianu, către angajaţii Poştei Române, deja frizează penalul”, a comentat Ludovic Orban.

 

Câți bani primește Poșta Română

”Acest protocol arată, practic, transformarea sindicatului şi a Poştei Române într-o filială a PSD, lucru pe care noi nu putem să-l acceptăm. Azi, mâine şi poimâine factorii poştali sunt obligaţi ca, odată cu distribuirea pensiei, să înmâneze către fiecare pensionar această mizerie ordinară, această fiţuică imundă plină de minciuni gogonate care este dovada cea mai clară că de fapt partidul de guvernământ s-a transformat într-o maşinărie de dezinformare şi de aruncare pe piaţă a unor minciuni inimaginabile despre PNL şi, evident, despre porcăriile pe care le fac ei”, a afirmat liderul PNL. El a susţinut că materialul de campanie va fi distribuit de fiecare factor poştal după ce acesta ”este obligat sub semnul ameninţării pierderii locurilor de muncă” să facă acest lucru.

Orban a mai dezminţit în context afirmaţiile conform PNL vrea sa oprească toate ajutoarele pentru pensionari şi bolnavi de cancer şi alte categorii vulnerabile, dar şi că liberalii s-au opus majorării alocaţiilor pentru copii. ”O asemenea minciună n-a îndrăznit nimeni sa spună despre PNL”, a adăugat preşedintele PNL.

Potrivit Ziare.com, Poșta Română a confirmat că a încasat 925.000 lei de la PSD, în baza unui contract comercial plătit, pentru distribuirea materialelor de promovare ale social-democraților, dar susține că își desfășoară activitatea „similar celorlalți operatori de profil care activează pe piața serviciilor poștale” și respinge „orice acuzație de partizanat politic”.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă